論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Delete

我地今日會係同署長見面後有個記者會,如各位僱主可以到場支持,我地當然開心到極啦.

如可到來支持既僱主,可於以下地點集合:

香港中環統一碼頭道38號 海港政府大樓16樓

我地既會議大約會在6:00左右結束,請到場支持既僱主在大約時間在16樓集合,等等我地,然後一齊落樓會見記者.

今次我地主要係會要求取消"再培訓徵款" 每個月$400,仲要最少半年比一次,又無得REFUND,對我地真係好唔公平.
依家呢筆徵款己有成29.8億港元,而每年用係再培訓既支出只約3.98億. 咁仲要繼續收我地外傭僱主既徵款,真係好唔合理.
所以我地要提出取消有關徵款,唔好再加重我地負擔.

另亦希望各政府部門,在有關於外傭上既決策時,唔好只係同外傭既有關團體傾計,而完全漠視我地一班真正出錢請佢地既外傭僱主心聲.

希望到時大家冷靜,等人地知道我地係一班合理同理性既僱主.

大宅

Re: 我地今日會係同署長見面後有個記者會,歡迎各位僱主到場支持..請看詳情..

支持

[size=xx-small]但太遠﹐來不了

伯爵府

Re: 我地今日會係同署長見面後有個記者會,歡迎各位僱主到場支持..請看詳情..

hi FA8866

好多謝妳地幾位出心出力
祝馬到功成....

因末放工, 末能到場支持.

男爵府

畀面勳章

我想用行動嚟支持你哋, 但無奈要搵食, 係呢度精神上全力支持咁多位為我哋呢班日日提心吊謄的可憐苦顧主出力, 非常感激

男爵府

Hi FA8866,開門見山:
多謝幾位勞心勞力 咁幫我地一班苦(僱)主
....

因為要返工, 趕唔倒黎同你們打氣,不過我精神支持你們!加油!

大宅

唔緊要啦,因為當初我地真係冇預到大家話要嚟..撞啱置頂個topic有個mom想嚟...我地先公開...其實大家有個心支持已經夠架啦 :lol: ...thank you~~~

禁止訪問

大宅

加油, 無論結果如何, 都多謝你地為我們的貢獻..... 萬分感謝!!!

別墅

[size=large]今次能夠踏出重要一步,真係好感激你地咁多位 加油呀!!! 支持你地呀

子爵府

好媽媽勳章

真的很慚愧自己未能出一分力, 只能默默的支持你們. 真的衷心感謝你們無私的貢獻~~~

別墅

支持你地 ! 支持你地 ! 支持你地 !

真係多謝晒 ! Thank you very much!

大宅

好媽媽勳章

多謝你們幾位為香港僱主出心出力!無限量支持,十萬個感激!祝馬到功成!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi, 開門 fully support all of you ar!
開門見山 寫道:
唔緊要啦,因為當初我地真係冇預到大家話要嚟..撞啱置頂個topic有個mom想嚟...我地先公開...其實大家有個心支持已經夠架啦 :lol: ...thank you~~~

大宅

感激你們幾位

大宅

臨offline化粧留吓言先 :mrgreen: ...thank you all~~~
我地只期望[size=xx-large]勞工署署長鄧國威先生、副署長方毅先生肯聽吓外傭僱主既苦況,你地今日面對既唔係我地幾個師奶,係面對為數約廿四萬既外傭僱主

男爵府

多謝你地呀!
快樂的甜芋快樂的甜芋

大宅

I am 200% support eventhough I have to work and cannot support you guys physically on the spot.

Add Oil Add Oil

珍珠宮

衷心感激幾位的付出和努力

禁止發言

別墅

Fully support for your hard working!!! sorry can't be there

首頁

尾頁

跳至