在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

急問請人湊仔是否要先比上期?Very urgent

幫我湊bb的人話要比上期,有無人聽過. 咁是否要先出糧才湊仔? 有無人話我知?

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 急問請人湊仔是否要先比上期?Very urgent

係架!俾工資先湊架!我幫人湊都係咁同人講。我媽話係咁架?!湊仔唔同出面番工。食飯、茶點、生活上鎖碎開資等保母都要買同用冇理由出住先架!等於番學都要交茶點、飯錢、保母車都係俾下月錢先。就算某日唔去保母或番學都冇得扣同收番。人地預咗湊、學校預佢茶點食飯係妳小朋友唔出席;相反保母有事凑唔到就有權扣。因我首次唔識俾人拖咗我幾佰蚊拖咗成個多月呀!我聽過俾上期...我有朋友俾人湊首次俾2個月保母
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

下...咁真係未聽過wor...不過通常我會比每日既開支佢地....人工就會月結 or 一個星期出一次....

大宅

是要比上期同gloriap講的一樣

別墅

幫我湊緊的係每月月頭會俾該月的工資, 佢都已經幫我湊了五年了

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

meewah 寫道:
是要比上期同gloriap講的一樣

我補充:俾上期....我估好似落訂咁!因雙方傾好但亦可反悔,到時保姆揾咗另份工又或BB突然揾到另一託管人,各自咪慌張?!
我女2001年1月8日QE出世  

首頁

尾頁

跳至