跳至

首頁

尾頁

大宅

出牙 ?????

臭b 由出世開始都已經係口水佬一名...
一直都無為意佢究竟係咪出牙仔..
(因為一出世已經好多口水)
我又唔會話張開佢個口黎望....

早3個禮拜前....
佢開始半夜半個鐘頭醒一次...維持左4日, 仲有...
開始發脾4 ... (佢一向都唔會)

近呢2個禮拜 ...
唔知係佢d汗o既原故定口水的原故...
下巴開始紅左...似敏感....

近呢幾日....
佢開始d 便便似肚痾咁...水...一日4次左右(發生左1日)
唔肯點自己攞奶樽飲奶..餵都唔得...
狂fing 頭..似話俾我知..佢唔要喇....但佢應該肚餓..
發脾4...平時係唔駛抱佢...
只需放返佢落bb床...無耐..佢就自己會瞓...
依家識發脾4唔肯自己瞓...

究竟佢係咪係出牙先會咁呢 ????

男爵府

Re: 出牙 ?????

出牙d poopoo唔會係水, 我懷疑臭b肚仔唔舒服喎!你會唔會真係比佢食得太雜呢??流口水就係正常, 因為佢未識吞嘛! 我個蚊豬出牙時, 佢d poopoo係有一粒粒的野係裡面, 而且係綠色架!如果佢仲會疴水, 你不如帶佢睇e生啦!
suki_pang 寫道:
臭b 由出世開始都已經係口水佬一名...
一直都無為意佢究竟係咪出牙仔..
(因為一出世已經好多口水)
我又唔會話張開佢個口黎望....

早3個禮拜前....
佢開始半夜半個鐘頭醒一次...維持左4日, 仲有...
開始發脾4 ... (佢一向都唔會)

近呢2個禮拜 ...
唔知係佢d汗o既原故定口水的原故...
下巴開始紅左...似敏感....

近呢幾日....
佢開始d 便便似肚痾咁...水...一日4次左右(發生左1日)
唔肯點自己攞奶樽飲奶..餵都唔得...
狂fing 頭..似話俾我知..佢唔要喇....但佢應該肚餓..
發脾4...平時係唔駛抱佢...
只需放返佢落bb床...無耐..佢就自己會瞓...
依家識發脾4唔肯自己瞓...

究竟佢係咪係出牙先會咁呢 ????

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

源源b下面已經見到兩隻牙仔,臭臭維持每天約兩次,第二次會較稀,口水由出世已經好多,反而覺得呢排流得無咁厲害,但飲奶奶就好差,得三安左右,不過佢肯食兩餐糊仔(唔食粥)

我大女出牙仔時,沒發燒,沒肚痾,沒煩燥,食慾正常

大宅

如果係出牙.會有你以上所講發生.不用擔心.因為隻牙仔重未出到來.佢d牙肉會好痛.   
:-( 雪凍牙膠比佢咬吓.都有小小幫助.每個小朋友出牙都有唔同.唔係個個一樣.臭b重有無痾呀.
如果係(發生左1日)都唔係咁大問題
如果連續就緊係要睇醫生啦.

首頁

尾頁

跳至