產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

有沒有2004年8月的準媽媽?

hihi你地好,我上星期剛知道有左,預產期你係8月7日.現家應該有6星期,下星期一會去做第一次檢查,係第一胎,所以好開心,但又有好野擔心,你地呢?

大宅

Re: 有沒有2004年8月的準媽媽?

恭喜晒.......我都係上個禮拜知道有左﹐預產期8月14號﹐我尋日第一次做產前檢查﹐因為太早﹐所以只係見到一個好細既 ”哄”

民房

好開心見到你呀,我今日去做左第一次檢查,未有心跳,醫生話三星期後應該會有,所以三星期後再去睇
我11月我決定生bb,一個月後就有左啦,都幾開心架!

大宅

醒目開學勳章

Hi Angel, MickyKid,
我都係8月生, 應該係月中, 不過e-生話胎太小,暫時未準確計到. 今個月尾會再見多次e-生.

我本來plan 今個christmas 去korea 滑雪, 而家只好留響香港. . . 為左紀念呢件事, bb 仔會叫韓國(Korea) bb女就會叫滑雪(snow)

一笑.

男爵府

2019勳章

Hi各位,
我都係出年8月生BB呀,預產期係8月5日。今次係第2胎。今天去了睇醫生,見到BB心跳呀,個胎好細,得0.75cm,醫生話係正常喎。

民房

MRS FUNG:你咁快bb就有心跳,我星期一剛去完醫生話未有心跳住,要三星期後左右先有喎,醫生話正常呀,但係我預產期遲你二日,why?

男爵府

2019勳章

angel1117,

可能我都係剛剛開始有心跳呢。你唔駛擔心,我估應該唔駛等多3星期咁耐先有心跳,可能醫生想約你3星期後再check,所以先話3星期後應有。

大宅

醒目開學勳章

Hi everybody,
想問妳o地開始作嘔作悶未呀?我媽陀我時嘔到5個月至停,有d擔心我會似佢咁

男爵府

2019勳章

我已開始作嘔一星期了,好辛苦及疲倦,不過比我有第1個BB時好得多了。

大宅

醒目開學勳章

MrsFung,
妳係全職媽咪定係在職媽媽呀?touch wood, 我就未開始作嘔, 不過我預產期遲妳1個week, 應該差不多. . .

MrsFung 寫道:
我已開始作嘔一星期了,好辛苦及疲倦,不過比我有第1個BB時好得多了。

男爵府

2019勳章

Laputa,

我係在職媽媽呀,你呢?

大宅

醒目開學勳章

我今次係第一胎, 所以嚴格尼講仲未係在職媽媽,生完bb後都會繼續做野. 除非今期六合彩中la. . .咁妳係咪有工人幫妳?

民房

你地好呀,我都無嘔呀,只係成日都好想訓,我生完之後都會做全職媽媽呀

男爵府

2019勳章

你地就好啦,唔駛返工,我都想呀。
好在我個工人都好好,我個女現在1歲半,好跟工人的。

大宅

醒目開學勳章

so far only four mothers are identified, is August not a good month?

angel1117 8月7日 第一胎
Mickeykid 8月14 第一胎
Laputa 8月12 第一胎
MrsFung 8月5日 第二胎

民房

我尋晚開始嘔,嘩!好辛苦呀,今朝食完蛋又嘔呀

大宅

我冇嘔﹐但就成日覺得好眼

民房

我問過,係正常架,我都係成日都好想訓

大宅

個小腹有時有小小痛都正常嗎﹖

民房

正常架

首頁

尾頁

跳至