自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 陪月勳章

今日搭地鐵遇到對騎呢情侶, 好激氣呀!!

今日我係南昌轉地鐵返中環返工, 當時地鐵好迫, 咁呢個時候有對男女, 夾硬迫入黎, 咁我覺得大家都趕返工你硬要迫入黎我都好明白, 但你唔可以迫到入黎之後就"挨"晒成個人落我到嘛, 咁我見佢無得扶住, 咪讓開少少比個男仔扶住, 咁個女仔咪可以扶住自己件男朋友囉, 點知時候個男仔竟然話話"一早應該讓開啦" 咁我都唔出聲, 佢地一上車己經成日"吉"高腳係到咀來咀去架喇, 真係嘔心到死, 仲要成日係到郁來郁去, 又話個袋重, 又話隻鞋"刮腳", 妖.....最賤係個男仔扶住之後, 個女仔仍然挨住我借力喎, 呢個時候地鐵"搖"咗一下, 個女仔就成個人跌晒落我到, 我自己都險些企唔穏呀, 個女仔唔好意思都無一聲喎, 之後仲要係好迫好迫的情況下係到扭身扭世嗲個男仔喎:E...都唔扶人地, 我唔制呀, 打死你呀(佢真係又擰頭又郁手咁作狀打個男仔喎)!! 我當時嬲到爆咪話個女仔囉:小姐你企唔穏,自己個男朋友又唔扶你的話, 你就自己搵位扶啦, 你成個人挨落黎搵我借力借咗幾個站喇, 我係大肚婆黎架, 你咁挨我借力法, 有咩事你負責呀??, 根住個女仔話"下個站都到啦, 你個肚咁扁你唔講我點知你大肚啫", 跟住我咪話:咁你即係話挨人借力幾個站都無問題啦, 你識唔識寫個"醜"字架, 自己個男友唔可靠扶你唔實, 你就靠自己啦, 我無必要扶你架" 但我想講個男仔係無出過聲囉。我真係唔明點解D人著到身光頸靚可以咁無家教囉, 真係不知所謂。

公爵府

Re: 今日搭地鐵遇到對騎呢情侶, 好激氣呀!!

你講個幾句真精景

自己個男友唔可靠扶你唔實, 你就靠自己啦, 我無必要扶你架" 但我想講個男仔係無出過聲囉。

首先,唔關你係咪大肚婆問題,而係你冇必要比個身個女仔i住
個女仔仲要咁講野
真係不知所謂

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

條女咁都得呀~~~

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

個男仔知自己個女友衰左...又知你係大肚婆仲敢出聲咩...乜寸(之前話你好唔早d借開)都冇晒啦!!

伯爵府

畀面勳章

WINNIEYIP 寫道:
你講個幾句真精景

自己個男友唔可靠扶你唔實, 你就靠自己啦, 我無必要扶你架" 但我想講個男仔係無出過聲囉。

抵鬧!

別墅

cherry=.=   :-(

珊瑚宮

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我一向都好反感D人係地鐵咁親熱, 但人少少我都覺得無所謂囉, 情到濃時丫嘛, 但咁多人就唔好咁啦, 唉.....

伯爵府

話得好~ 好在你冇趺~
該用戶已被刪除

大宅

個女仔好無修養囉!!!
就算唔係大肚婆, 都唔可以搵人借力架!
有咩事點算,好似老馮咁!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

子爵府

育兒性格勳章

得少.

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

雖然我在線,但可能行開左

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

別墅

這種人真係討厭呀

別墅

如果係我,我係 "一早應該讓開啦" 個度已經 啦...哈哈!

別墅

超勁嬲....老實講現在真的有很多勁爆無禮貌不知羞恥的男男女女,怎麼香港d人會變成咁!!!! 你地放心這些人絕不會改的.千其吾好怕事要大大聲聲話佢地等自已冇咁"褸"都好.最好緊係重有d正義朋友係周圍幫手就更好

男爵府

嘩!唔係大肚就可以埃落去人地度架啦??比我我會同佢鬥唉.不過你大肚就唔好做d危險動作.佢一唉你果時你就要同佢講話你而家唉住個大肚婆佢而家好唔舒服呀!重要大聲講睇下佢點.

大宅

勁嬲爆!!
好彩您醒番佢

首頁

尾頁

跳至