自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

別墅

回覆:做社工系咪讀social science?

Social work!

大宅

回覆:cplling 的帖子

下 姐系大學有呢科?

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

吾好意思,笑左。
要讀social work!!

大宅

回覆:island811 的帖子

sorry系我個女想讀 我都吾知

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當然係SOCIAL WORK!

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:sorry系我個女想讀+我都吾知 +

原帖由 siuyufung 於 14-01-11 發表
sorry系我個女想讀 我都吾知
阿女報得大學就大個女,佢會自己搞掂

wcpcelia  agree  發表於 14-1-12 10:20
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+siuyufung+於+14-01-11+發表s

原帖由 ninjarabbit 於 14-01-11 發表
阿女報得大學就大個女,佢會自己搞掂
講得啱,放手佢自己做。

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆:做社工系咪讀social science

錯啦!系social work 社工系

大宅

回覆:pillarfung 的帖子

佢f3咋…

大宅

回覆:做社工系咪讀social science

Social science社會學,唔同的

大宅

回覆:piggylily 的帖子

thx !

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:佢f3咋… +

原帖由 siuyufung 於 14-01-11 發表
佢f3咋…
仲有3年,等佢自己慢慢發掘啦~
今年鍾意,下年可能已經改變

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係HKU 來講, social work 係under faculty of social sciences!

大宅

回覆:小倩 的帖子

本身系想讀新聞~ 根住見見下社工都想做埋一份~

珍珠宮

香港黎講(兩大), social work係under社會科學(social science),
而家改左4年大學, 第一年新生未選科(只系under faculty), 到第二年先再選科,所以你問社工係唔係讀social science, 唔可以話唔係。
有錯請指正

大宅

回覆:goat 的帖子

吾該

侯爵府

引用:Social+science社會學,唔同的

原帖由 piggylily 於 14-01-11 發表
Social science社會學,唔同的
Social science is a faculty. 社會學 is sociology

公爵府

引用:Quote:原帖由+piggylily+於+14-01-11+發表S

原帖由 華美 於 14-01-11 發表
Social science is a faculty. 社會學 is sociology
social science係社會科學,都有bachelor / master of social science讀。另外,social science亦可係學系faculty of social sciences

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

首頁

尾頁

跳至