跳至

首頁

尾頁

別墅

悶爆!!

HI, 各位媽咪好呀!

很悶呀! 因老板出差唔喺度, 公司又冇咩嘢做喎, 所以, 悶到都唔知做咩好囉 :-( 有冇在職的媽咪喺度呀, 你哋在那裡返工架, 我喺上水返工, 得閒入嚟傾吓, 大家做個FRIEND.
全職媽媽都歡迎架, 因我都喺住北區的, 返上水貪方便, 又可以快些返到屋企照顧小朋友

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 悶爆!!

我住係昌盛架, 我係大埔返工, 我係在職MAMI...NICE TO MEET YOU

大宅

Hello, smaller,

你就好啦, 上水返工, 咁近。 我好羨慕呢!!

我返工來回都要2~3個鐘呀........
上水返工, 人工是否會好少呢......

別墅

HELLO, MRS. SO,

您好呀! 好高興認識你, 我住係粉嶺坪輋, 村屋嚟架, 返工都好方便 , 你仲未收工呀, 我6點收工的, 就快囉, 終於唔駛再呆係度

禁止訪問

公爵府

早晨!

今日我老闆唔返黎, 我全公司同事都好feel

你地忙唔忙呀?

大宅

callrubytso,

多口講句, 自己經驗, 二樓熱到爆, 地下就涼少少,
你預電費太約$2000啦, 因我家裡日間有小朋友......

callrubytso 寫道:
你好!

想問你住係粉嶺坪輋村屋,是否二樓連天台呀! 因就會搬入住村屋。

大宅

HCLAU ,
下.....來回都要2~3個鐘
請問你在那裡返工架
好可憐呵 你有沒有小朋友架

HCLAU 寫道:
Hello, smaller,

你就好啦, 上水返工, 咁近。 我好羨慕呢!!

我返工來回都要2~3個鐘呀........
上水返工, 人工是否會好少呢......

大宅

搬到葵涌死人鬼地方
每次車程 三 至 四程車, 唔好問啦!!
我是有小朋友的......, 靠咗工人姐姐好耐了....
唔o.t., 回到家裡已是7:30 - 8:00了.... (有時仲要去餸呢)

別墅

callrubytso,

這兩日老板晨咁早返嚟, 所以上唔到嚟, 我係住一層嗰啲村屋, 都幾熱架, 夏天的電費都好貴, 上次都要1400幾呀! :-(

別墅

HCLAU,

人工一般啦, 又唔會太低, $6000-8000左右, 都要看經驗和職位囉, 貪佢近, 返屋企或有突發事件時比較方便.

珍珠宮

I am a working mom too wor, I work in kowloon side ga, e+ 等放工

別墅

professor,

我都係等緊放工

珍珠宮

smaller 寫道:
professor,

我都係等緊放工

e+ 又開緊工勒 :-(

大宅

如果1個Admin. Executive 係上水.粉嶺區 有沒有 HKD 12,000.
我都想貪佢近,但係人工都係1個重要嘅因素!

smaller 寫道:
HCLAU,

人工一般啦, 又唔會太低, $6000-8000左右, 都要看經驗和職位囉, 貪佢近, 返屋企或有突發事件時比較方便.

別墅

pinglamwan,

那就要看有多少年經驗, 和請人的公司要求甚麼學歷, 如果你有咁上下學歷和經驗, 都可以叫這個價的, 你知啦, 多數公司都會再同你傾價錢架啦

大宅

實不相暪,我係擔心如果我返北區做,佢地出唔返呢個價,心裡總是覺得新界的價位會偏底
thanks

smaller 寫道:
pinglamwan,

那就要看有多少年經驗, 和請人的公司要求甚麼學歷, 如果你有咁上下學歷和經驗, 都可以叫這個價的, 你知啦, 多數公司都會再同你傾價錢架啦

大宅

Duplicate !!!!

珍珠宮

pinglamwan 寫道:
我都想貪佢近,但係人工都係1個重要嘅因素!

of course la, 打工都係為 $ ja ma

公爵府

比人感覺新界區工人係較偏低, 不過我好好彩, 上年為左大仔今年要升小一, 想多D時間顧佢, 所以比我揾到份係大埔返工, 工人仲高過之前間公司, 不過福利就麻麻地...

算啦!我都係只求近屋企, 工人高左, 車錢少左, 都已經OK...

首頁

尾頁

跳至