想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

口廿係代表咩呀???

我周期29日, 尋日DAY 22早上第一次小便用排卵紙CHECK 到有深幼下線, 我覺得好奇怪, 沒理由依傢先排卵瓜, 口廿係代表咩呀 有沒機會BINGO?? 好CONFUSE.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 口廿係代表咩呀???

M前 1,2 日都會有淺下線, 但只要下線係越黎越深+粗, 就有機

大宅

我都知M前會有淺下線, 但我係CHECK到深幼下線, 所以先覺得奇怪, 今日DAY23,呢幾日我會一路CHECK住, 睇下會唔會有好消息

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

嗯. 不過如果你用排卵條黎check , 唔好用晨尿較好(因較濃, 同埋可能多雜質). 照平時check排卵時間會好D, 因為佢對黃體素比較敏感.

祝 BINGO

大宅

多謝你呀miffymiffy, 我會聽你嘅意見, 照平日時間去check, 今晚放工就返去check下先, 希望承你貴言真你中啊

大宅

Miffymiffy, 我想問下, 如果好似你講:係因為晨尿濃, 用排卵條先會check到下深幼線, 如果我轉返平日時間去check,有沒機會都係會下深線???

瑪瑙宮

就係要睇下平時既時間去check, 睇下結果點樣. 如果係深色.....之後日日都越黎越粗+深...就有機

大宅

明白啊, 無論點都好, 今個星期就會有答案,希望BINGO.

首頁

尾頁

跳至