自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

係度飲咖啡....會唔會別有風味呢??? 嘻嘻!!

咖 啡 杯 露 台 好 得 意

日 本 一 幢 設 有 「 咖 啡 杯 露 台 」 的 建 築 物 , 設 計 十 分 獨 特 。

「 好 得 意 呀 ! 我 想 去 睇 。 」 「 都 幾 有 創 意 呀 ! 」 網 絡 最 近 流 傳 一 張 特 別 的 建 築 物 照 片 , 只 見 一 幢 約 五 層 樓 高 的 大 廈 , 裝 設 了 橙 、 白 、 藍 多 種 顏 色 的 咖 啡 杯 露 台 , 吸 引 了 許 多 網 友 的 關 注 , 讚 譽 之 聲 不 絕 , 最 多 網 友 以 「 得 意 」 來 形 容 這 幢 獨 特 的 建 築 物 。
YellowPIG 在 讚 歎 中 也 有 批 評 , 「 Wow , 好 特 別 , 好 可 愛 , 但 只 有 杯 子 的 色 彩 , 建 築 的 其 餘 部 份 看 起 來 很 普 通 。 」 來 自 澳 門 的 網 友 wenwen 甚 至 不 懷 好 意 地 說 : 「 僭 建 ! 最 好 一 次 過 跌 落 , 產 生 骨 牌 效 應 … … 」
據 稱 , 這 幢 設 有 「 咖 啡 杯 露 台 」 的 建 築 位 於 日 本 北 海 道 的 北 見 市 , 該 市 面 積 約 1,400 平 方 公 里 , 人 口 近 13 萬 , 主 要 產 業 包 括 農 業 、 林 業 、 旅 遊 業 及 製 糖 業 。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 係度飲咖啡....會唔會別有風味呢??? 嘻嘻!!

ok呀、、、

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至