想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

7wk 仲未有心跳

我上星期第一次去照,size 正常但未有心跳,醫生叫我10日後再去,真係渡日如年。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 7wk 仲未有心跳

呢度有些mama 要 9-11 wk 先照度, 放鬆D啦
有D 野我地係改變唔到. 你不如開開心心, 多D 訓床 , 咁BB 先會長胎.

大宅

miffymiffy,

多謝你安慰我,我都希望係咁,因為我 cycle 好正常28 days,所以應該唔會係週數錯我至擔心,唯一希望係見到 size 正常,希望小B只係慢少少唔係有問題。我都盡量放鬆,但係都好難唔担心,依家叫媽咪煲多D花膠湯,希望俾多D營養小B會生長得好。

大宅

其實我同你的情況差不多,上星期6w,但size太細,當然講不上有心跳啦!我都好驚呀!我明天係7w,希望去dr度照時,一切順利。我明白你的心情,我請了一星期病假,你不如都請病假,多d瞓床,應該會對bb好d架!

休養生息中。

大宅

VenusTam,

我尋曰瞓左好耐,但係請唔到假,因為老闆出左 trip,好在唔多野做,可以慢動作。

我希望我地大家都無事,下次去照時一切正常啦。

大宅

今日去左覆診, 醫生話只係大左小小, 要我人工流產 :-( :-(

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有大到, 做咩要你做人工流產. 唔可以等多1-2wk 咩
mrs_chan 寫道:
今日去左覆診, 醫生話只係大左小小, 要我人工流產 :-( :-(

大宅

醫生話佢唔大wow

瑪瑙宮

唔係大左少少咩? 你睇私家醫生?

大宅

5月29日有小小啡入左醫院, 今日去覆診...

佢話比5月29日只係大左小小wow...

一係等自己痾出黎, 一係食藥引佢出黎, 一係做人工流產

miffymiffy 寫道:
唔係大左少少咩? 你睇私家醫生?

瑪瑙宮

2個星期度~ 都有大到嘛~ 咁你而家仲有無流啡? 有無肚痛? 呢幾日有無放假, 臥床休息

大宅

我而家冇流啡,無肚痛,, 星期三入醫院食藥引出黎

miffymiffy 寫道:
2個星期度~ 都有大到嘛~ 咁你而家仲有無流啡? 有無肚痛? 呢幾日有無放假, 臥床休息

大宅

mrs_chan ,

你有冇諗過睇中e ???

我係bk 聽講過有啲準媽咪個胎又係唔長, 跟住去睇中e, 可以保住bb.

大宅

會不會去私家CHECK 下好D ???

大宅

mrs_chan

如果我係你,個胎有生長,我就會睇多兩個私家婦科,照多幾次先講,以免做錯決定!

我家姐果陣時又係醫生同佢講個胎唔大,佢就搵多兩個醫生睇,又訓床,又食o的中藥,個胎後來咪又正正常常囉...而家阿b都三歲啦.....你都係睇多個醫生先啦!
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

咁我係咪要去搵私家 ?????

豬豬bb 寫道:
mrs_chan

如果我係你,個胎有生長,我就會睇多兩個私家婦科,照多幾次先講,以免做錯決定!

我家姐果陣時又係醫生同佢講個胎唔大,佢就搵多兩個醫生睇,又訓床,又食o的中藥,個胎後來咪又正正常常囉...而家阿b都三歲啦.....你都係睇多個醫生先啦!

禁止訪問

畀面勳章

大宅

多謝各位~~~

瑪嘉烈E生話冇心跳, 又冇大到

我明天會去找私家再CEHCK 多次.....

我一聽到話要人工流產, 我好唔開心.....

Hoining 寫道:
[quote]
mrs_chan 寫道:

5月29日有小小啡入左醫院, 今日去覆診...

佢話比5月29日只係大左小小wow...

一係等自己痾出黎, 一係食藥引佢出黎, 一係做人工流產

我個case同你有d似, 6/6勁流血(好似lai m咁),e生話個胎細得6wks, 但計數有7wks, 無心跳...

7/6我book咗c+, e生話得6wks but有心跳, 要訓床, 10日後覆診, 我兩日無出街仲要訓...

你都係揾多個e生check吓, 祝你同個胎都健康成長, take care

大宅

我都覺得要做一個咁大的決定前要攞 second opinion,而且有大少少又有心跳都未去到最差,咁辛苦先有如非必要都唔想放棄。我都希望我下星期去照到心跳啦。

大宅

VenusTam 寫道:
其實我同你的情況差不多,上星期6w,但size太細,當然講不上有心跳啦!我都好驚呀!我明天係7w,希望去dr度照時,一切順利。我明白你的心情,我請了一星期病假,你不如都請病假,多d瞓床,應該會對bb好d架!

VenusTam,

你照左未呀?進展如何?

袁太

首頁

尾頁

跳至