產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

天氣咁熱,各位準媽咪忍唔忍到口唔食雪糕同飲凍飲呀?

我就忍唔到了,成日都想食雪糕......

大宅

Re: 天氣咁熱,各位準媽咪忍唔忍到口唔食雪糕同飲凍飲呀?

凍飲 忍唔到呀~~我連凍水都唔放過 雪糕就無食但真係好想好想食 ~~

別墅

忍唔到呀! 雪糕同凍飲都唔放過! 唔好食過量, 應該no problem!

男爵府

其實唔洗就住就住嫁,咩都食少少,無問題o既.........

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

仍然忍耐中 :-( 唔知仲可以捱幾耐....

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

我都有食雪條,
不過都係一口,
都係一句,咪過量就ok!
健康活潑的BB來臨了 ;-)

大宅

對凍野同雪糕完全冇戒口,,
想食就食,,

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

雪條係我既summer至愛,真係忍唔到呀!

已經有好多好多我鍾意食既野唔食得啦!真係忍得好辛苦,由其係同一班朋友食飯,一邊睇見人食而自己冇得食,唉! :-( :-(

等待驗證會員

死都要忍!!!
我都係想做個好人''遮''

大宅

I have to keep my bb (6 weeks), so I won't eat ice-cream and cold drinks.

男爵府

凍飲就好耐之前都有飲,而雪糕呢幾日老公終於比我食喇 超開心!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

剛剛食完杯麥記新地, 淨雪糕, 仲要好快咁食, 因為超快溶. 冇辦法啦, 飲唔到奶咪食雪糕

複式洋房

我都忍唔到,仲1日食o左2條大腳板雪條添

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我有食ga ~~
尋日仲試左m記的綠茶新地
我就覺得唔好食

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

pomuimui 寫道:
其實唔洗就住就住嫁,咩都食少少,無問題o既.........
係ga !!! 何況,我就黎生,個肚咁熱,幫下降溫嘛 !!!

男爵府

各位媽咪,難忍都忍下啦!雖然唔知係咪真,人地話食得生冷野多會令BB氣管,好容易氣管敏感和哮喘.所以忍下啦!都係10個月,最緊要生個健健康康既BB

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

朱古力 寫道:
各位媽咪,難忍都忍下啦!雖然唔知係咪真,人地話食得生冷野多會令BB氣管,好容易氣管敏感和哮喘.所以忍下啦!都係10個月,最緊要生個健健康康既BB

努力 [size=xx-large]

大宅

大家唔好咁緊張啦.. 食少少一定唔會有問題.. 有d mami 唔食又唔見得bb一定好健康!!!

別墅

各位媽咪唔好太緊張啦! 只係食少少和唔好習慣性咁食, 對BB唔會有太大的影響ga!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我個時一過3個月就有食雪糕同飲凍飲啦,
其實只要唔過量/過份甘食係o.k.喎,正如我醫生話斎,食少少唔會有大問題,但唔食,10個月漫漫長就好慘,可能會情緒低落,到時影響仲大啦!

首頁

尾頁

跳至