育兒好物

跳至

首頁

尾頁

別墅

介片褲一問

有無人用過介片褲?
好唔好用?
得唔得呀?
會唔會流尿?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

Re: 介片褲一問

我同個仔介緊片,都有兩/三個禮拜,差不多戒甩啦!!

我係係屋企淨係比佢著介片褲,如果瀨得多,其實同著普通褲無嘜分別,都係要抺一大餐,如果瀨左少少,就可以hold住,漏少少出黎!

我諗其實唔係必要,不過我都買左, 緊係用啦,同埋頭個几日真係會一日瀨几次,要不停咁同佢換褲架,邊度有咁多褲比佢換丫!

但千其唔好用pull up代替,因為係要瀨多几次,你醜下佢,個小朋友先意識到瀨尿唔舒服同醜怪,先會識出聲叫人帶佢去殊殊架!!

大宅

I also used it for my baby. It is good ... ... my maid doesn't need to clean the floor.

大宅

想問妳哋bb幾大, 才開始介片...
我怕太早, bb唔肯...

我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

大宅

around 1 yr 3 months.

子爵府

我個仔而家1歲10個月先正式同戒片 (一歲開始,已經每朝同佢去坐廁所仔 ng ng/殊殊, 同埋訓午覺之後又去殊殊)!!而家天氣咁熱,我覺得係適當時候, so far佢都几合作!!

几時適合戒片,每個父母都有唔同時間表,最緊要睇下bb係咪生理/心理ready!!

大宅

介片褲係邊度有得買架? 咩樣架?

子爵府

我係apita買, 一條底褲咁樣 (肥肥大大果種.),丈根褲頭,,浪底夾有几層布,等住殊殊唔會即刻漏哂出黎.我買果隻係毛巾布質地.

之前吉之島bb用品promotion見過,係jshoppers都好似有得賣,同埋我唔知係邊個bb用品網上店都見有得賣 (日本黎,有唔同印花公仔揀)!!

不過我特登買淨色,薯薯嘜嘜咁,如果唔係公仔太靚,亞仔鐘意著,唔願戒片就麻煩啦!!

大宅

我個仔16m大..
但佢仲未識講野...
但佢次次開完大都會發癲..
咁係咪要開始同佢介片啦?

男爵府

Sell:
1. 2 pcs 西松屋 Thomas & Friends 戒片褲(size : 95)
-HK$40 Sold

2. 5 pcs 100% new 淨色戒片褲(size : 90) - HK$50

3. 80% new 紅色布鞋仔1對(鞋底有防滑花紋, 合1-1.5歲BB) - HK$25

4. 75% new Miffy藍色鞋仔1對(鞋面有85%new, 只是鞋底有D跡,合1-1.5歲BB) - HK$20 Hold

PHOTO

PM me if you are interested.
I can trade between Tsimshatsui & Tsuen Wan MTR.

yumiwan 寫道:

大宅

我囝囝13個月大, 上星期開始廁所仔, 但每次坐都喊...:-(

我星期日比佢坐, 一坐落去就喊, 我比玩具佢玩, 唱歌仔佢聽, 都唔得...hammer:

咁我抱起佢企係度...佢就vv在地上!!!

我都唔知仲比唔比佢坐好... ?-(

bongbongmum 寫道:
我個仔而家1歲10個月先正式同戒片 (一歲開始,已經每朝同佢去坐廁所仔 ng ng/殊殊, 同埋訓午覺之後又去殊殊)!!而家天氣咁熱,我覺得係適當時候, so far佢都几合作!!

几時適合戒片,每個父母都有唔同時間表,最緊要睇下bb係咪生理/心理ready!!
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

公爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

我見到花園街,新世紀電梯前的車仔當有西松屋2條($40),一pack,見佢packing有個jpy1980(稅進jpy2068),摸上手質地都幾好,不過我未用,唔知實際情況,佢好似有3個碼(70,80,90),佢好似話會擺到8月尾定年尾,都唔係好記得
yumiwan 寫道:

首頁

尾頁

跳至