跳至

首頁

尾頁

大宅

Jason打完一歲針後發燒及出紅疹

Jason於1/6係健康院打一歲針,到7/6早上發燒,屋企量有104度,即刻畀退燒藥佢飲. 中午時婆婆話佢勁唔舒服,好扭計,連奶都唔肯飲就可想而知...
下午Jason爸逃工帶Jason睇醫生,醫生話可能係腸胃感冒(因Jason個兩日都呵黃色水狀ngng).
7/6至9/6都持續有燒,食藥就退,之後又燒返.到10/6下午就冇燒.
到剛才係婆婆屋企食完晚飯帶Jason返屋企,發覺佢全身都出小紅點,有大有細. :-( :-( :-(
而家都唔知佢係出玫瑰疹or打完針既反應or其他問題
不過佢又好精link wor.又食得又玩得

禁止訪問

Re: Jason打完一歲針後發燒及出紅疹

男爵府

小心D真係有可能係玫瑰疹......不過出咗就唔會發燒,好快無事啦,同埋出紅疹千其唔好食雞蛋同豆腐,因為會出得多d呀,我個女星期一都出咗d不知明紅疹,不過就無發燒,所以問過陪月!!!

大宅

長b:

係2樣一齊黎架 嚇c人la 104 好快無事ga la

bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

禁止訪問

複式洋房

nawbb,
我bb打完一歲針第十日, 就開始有少少發燒, 同埋身上都出咗少少紅點, 家姐就話正常嘅, 可能打完支德國麻疹針有d反應, 如果唔係好多, 都唔使驚, 又唔知係咪因為我之前嗰日帶佢去swimming,對泳池水敏感呢...
不過我自己就都請咗半日假帶佢see doctor, 一來費時自己係公司心掛掛, 二來又驚佢去到夜晚辛苦, 所以搵陣d..

p.s. 姑娘話打完呢支針後第四至十二日都有機會發燒, 只要比退燒藥佢食就得架啦或者幫佢沖涼, 不過d水就唔好太熱, 以免影響d紅點~~

大宅

Carlsson 仔打完一歲針第四日, 開始有微微發燒 , 三日後就無事...
唔知係咪, 打針前後, 我都有煲d, 梨水/蔗水/蘋果水幫Carlsson清熱...
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

唉..聽你地咁講, 我都有小小擔心. 因kk6月5日打針..
仲未過反應期...好煩..

禁止訪問

別墅

食得又玩得,唔使咁擔心,
祝Jason快啲好返啦!!!
睇到各位BB打完針發燒/出疹/扭計,我都有啲驚
希望熙熙到時打一歲針&發展監察順利啦!

大宅

Jason既紅疹而家全身都有,好明顯,好紅,好密,連塊面都有,仲好似有d腫tim :-(
由昨晚起計今日係第一日,希望後日就退啦...

大宅

Jason既紅疹而家全身都有,好明顯,好紅,好密,連塊面都有,仲好似有d腫tim :-(
由昨晚起計今日係第一日,希望後日就退啦...

首頁

尾頁

跳至