產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

剛有BB, 想在瑪麗醫院生, 應該點做?

剛o向私家Check 到Bingo, 但佢無比証明信我, 想在瑪麗醫院生又唔知要點登記,
請問有無人幫到我呀!
Thanks!!

大宅

Re: 剛有BB, 想在瑪麗醫院生, 應該點做?

你叫私家寫返張証明比你啦! 然後打電話去贊育登記做產前檢查, 想喺瑪麗生要去贊育做產前檢查架!

Please see this website for details:
http://www.ha.org.hk/hesd/nsapi/?MIval=ha_view_content&c_id=100133

複式洋房

叫e生寫張e生紙比你證明你bingo, 打去贊育登記..但而家贊育要住址証明喎..仲要係近3個月o既住址証明呀...如果你住o個區就冇事啦..

大宅

畀面勳章

住址証明...係未上面一定要有自己個名呢?
如果比水費or電費單佢, 但上面無我本人個名得唔得呢?

複式洋房

佢地係要你可以證明倒你係o個到住..但我唸你可以打去問吓佢地想要d咩....佢地係電話都講比你知架..

大宅

佢地兩次都無收我住址証明喎!~

複式洋房

smallfish123
係呀..因為佢要我帶住址証明呀..你上次幾時睇呀..

wxy
到時帶咗地址睇吓佢o唔ok啦..唔好唸咁多..

大宅

畀面勳章

dearkitty,
我打去問O左啦!醫院話張住址証明無我個名都得呀!
Wow!即刻成個人安樂o左!
Thank you very much!

大宅

你就好啦, 我第一次打電話去贊育登記, 聽電話果個姑娘話一定要係我本人既住址証明, 如果唔係就唔會收我喎, 搞到我要即該轉個電話費單去我奶奶到.....
點知到最後果封住址証明佢地一眼都冇望到!!!!

大宅

0下? 咁都得? 張住址証明無你個名, 仲點係住址証明??
我個 fd 打去問, 話唔得喎, 一定要本人個名0既住址証明..... 咁你去0左產檢未?

wxy 寫道:
dearkitty,
我打去問O左啦!醫院話張住址証明無我個名都得呀!
Wow!即刻成個人安樂o左!
Thank you very much!

男爵府

我也剛剛在贊育登記了.

電話裡姑娘說要英文住址證明, 不需本人名字都得.
我去到她們都沒有看過一眼.

大宅

上次 2/6 睇, 佢地一眼都吾眼呀, 反而一定要老公身份証 copy!
dearkitty 寫道:
smallfish123
係呀..因為佢要我帶住址証明呀..你上次幾時睇呀..

wxy
到時帶咗地址睇吓佢o唔ok啦..唔好唸咁多..

大宅

畀面勳章

tulipsodas:
未呀!約咗18/7,到時應大約10week lu!
姑娘話個日係無得見醫生,只係登記o下o的資料咋!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題