自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

:「我自己要搵食,點理得咁多,最好全部拉

佢個女o係學校索k就係學校唔岩? 咁又唔見佢其他同學成班一齊索k?????

咁既家長都有既????!!!!! 乜都賴哂學校, 咁究竟係個女教壞人地, 定係人地教壞佢個女??! 平時唔理個女, 出事就賴人地....

洋房

Re: :「我自己要搵食,點理得咁多,最好全部拉

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好攪笑講得 都冇腦既 ?-(

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

有咩家長就有咩子女

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

子爵府

which school?

禁止訪問

子爵府

一個唔用腦講野既阿媽生著一個唔用腦既女...

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

民房

重有邊個敢大大聲話,讀乜野學校都一樣?

伯爵府

好既學校一樣都有壞學生,不過『比率』小好多,相對學壞既機會細好多 ,所以我點辛苦都要搵間band 1學校比自己個小朋友

agnesllth 寫道:
重有邊個敢大大聲話,讀乜野學校都一樣?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

:tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

[quote]
大眼肥妹 寫道:
梗係唔係佢個女既錯,更加唔係佢父母既錯啦.

一定係政府派錯左間咁既學校比佢個女讀,再唔係就肯定係校長既疏忽啦-----校長唔日日續個學生去訓導;要不梗係老師既錯-----老師日日顧住批改學生做既功課做乜/顧住教書做乜/顧住出試巻做乜/做乜要prepare d活動比學生唔好好貼身痴住d學生;諗落可能班長都有錯喎;又或者可能果間學校既校工都要負番責任添..........

做人父母唔好好管教自己既仔女,仲要有乜野事就左賴右賴,將責任全部推卻,搵食都段唔會一d時間都理唔到自己既仔女掛,仲要講到自己既仔女好無辜咁簡直天理不容啦,呢一代既父母真係唔知點樣做仔女既榜樣.

正所謂"子不教 父母之過",唔好再推卸責任啦.學校係提供教育既地方,學校係會教d正確既知識比學生,但學校唔會幫家長二十四小時貼身監管住佢地既仔女,所以做父母都要負番

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: :「我自己要搵食,點理得咁多,最好全部拉诵晒佢懐!我個女好乖,都係學校風氣差,教�

呢 d 父母太不負責任 :-| :-| :-| :-|

大宅

?-( ?-( ?-(

大宅

蘋果日報

昨 4 名女生被揭發「索K」後,家長趕往醫院了解情況,一名女生的母親知道女兒吸毒,表現激動、即時眼紅紅,稍後丈夫趕至,怒氣沖沖向妻斥責:「你點X樣教女架? 」
稍後他行出急症室抽煙,他聲稱:「我乜都唔知,我都冇X理佢(女兒)好耐,以前佢冇咁壞。」他表示,該校校風有問題,女兒自入讀該校便變壞。

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

別墅

Teresa:

你張長頸鹿相在那裡影嫁, 個影好靚呀 !

Teresa 寫道:
佢個女o係學校索k就係學校唔岩? 咁又唔見佢其他同學成班一齊索k?????

咁既家長都有既????!!!!! 乜都賴哂學校, 咁究竟係個女教壞人地, 定係人地教壞佢個女??! 平時唔理個女, 出事就賴人地....

男爵府

2019勳章

可憐的孩子, 缺乏家庭溫暖。看見那女生扖在

大宅

首頁

尾頁

跳至