自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地覺得佢o岩唔o岩?

話說我係租人屋o既 之後個屋主開o左冷氣 果時我又出o左街 返到屋企就開房門發現比人鎖o左(平時我係冇鎖 只係關門 之後入房見到我涼o左果d衫o既架比人移前o左同埋平時我係打開房窗o既都比人關埋o左 暫時就冇唔見野果d 不過我係好唔滿意佢地咁做 我懷疑係屋主老婆幫我關窗o既 不過講真我覺得如果我唔係間屋佢都唔應該咁做囉 因為佢租o左間房比我 我就覺得都唔應該入去 除非我係房!!真係激死我

禁止訪問

Re: 你地覺得佢o岩唔o岩?

禁止訪問

大宅

2019勳章

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

臭八婆 寫道:
呢排落大雨,水浸街人地好心幫你閂窗咋

大宅

臭八婆~我係加拿大住o架...我嬲o既係佢租間房比我 佢唔應該入去 萬一我唔見o左野我可以話邊個 而家覺得一d私人空間都冇咁

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我住係烏魯木齊, 呢排日日40度又熱又乾

臭八婆 寫道:
kayan_329
我係喀嘜隆住呢排好多雨水,成日水浸 :-(

大宅

HaHa...你地講野好底死

大宅

Ha
Share

大宅

唔係...應該係屋主個老婆入過o黎 鎖o左門都冇用=0= 因為佢地自己有多條key 不過好彩我全多16日就88啦 最重要o既係我d護照,錢都放係間房個檯到 同埋個屋主關o左窗間房其實會好臭 因為佢d地毯發出d好臭o既味 同埋佢d地毯黑晒 唉...好彩仲有十幾日!!

男爵府

早走早著. 間房租左比人就唔可以開人地度門啦.咁決得架.

大宅

haha我都係咁話啦
沖完涼個廁所有蒸汽更係會濕啦
個屋主個亞爸亞媽又係到同個屋主講wor
我聽到個屋主叫佢地有滴水都要小心d 慢慢行
次次我沖完佢地就入去!! 我開個抽氣"線"又不滿咁
都唔知想我點 雖則佢地仲未係我面前同我講

民房

我當年住加拿大,租成間 apartment,
屋主都試過,用佢的 key 入屋,幫我整個洗衣機,
之前無同我約。

大家文化唔同,個邊個個對屋主,或 super-intendent 都好信任。

首頁

尾頁

跳至