嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

今早囡囡嚇死我啦

今早囡囡起身打左個乞chi, 流左幾點鼻血, 之後再打乞chi就無, 點解會咁??有無人試過 ?? 我應該點做 ??
好擔心 :-(

大宅

2019勳章

Re: 今早囡囡嚇死我啦

可能係"燥", 比多d水佢飲 or 蜜糖水....睇吓會唔會再係咁!otherwise要帶佢去睇醫生哪!!

公爵府

會唔會係開冷氣瞓個乾燥呀??

大宅

jojoplanet 寫道:

我層晚係開左冷氣瞓, 要點做呀 ??? 係唔係要開d窗呀 ??

複式洋房

唔可能佢太大力打個哈CHI, 整爆咗D微絲血管, 真係擔心就睇DOCTOR...

唔好開咁長時間LAW...開三個鍾度就熄咗去..或者瞓覺前飲D水, 唔好等個人咁乾..

咦...蜜糖同燕窩好似係高危食物, 一歲前BB唔可以食

大宅

我6歲囝囝上個月,扭計喊咗好耐又捽眼捽鼻,可能大力咗,流咗好耐鼻血都未能止血,有8-10分鐘,真係流咗好多血,重有一Pat Pat D血漿流出嚟(救護員話果D係血漿),幾經掙扎先Call 999(先前驚俾人話亂叫車),嚟到又剛剛止咗血。

唸起都重驚緊,流血不止,可大可小。
無咗咁多血,有D肉赤。 :-( :-( :-(

之後又好驚佢大喊大扭計。

好多小朋友因敏感及採礦去挖鼻孔又鼻膜薄而流鼻血。
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

男爵府

Irene1121 寫道:
我6歲囝囝上個月,扭計喊咗好耐又捽眼捽鼻,可能大力咗,流咗好耐鼻血都未能止血,有8-10分鐘,真係流咗好多血,重有一Pat Pat D血漿流出嚟(救護員話果D係血漿),幾經掙扎先Call 999(先前驚俾人話亂叫車),嚟到又剛剛止咗血。

公爵府

(1) 我會放杯水在房
(2) 我會打開少少房門..

mimosa 寫道:
[quote]
jojoplanet 寫道:

我層晚係開左冷氣瞓, 要點做呀 ??? 係唔係要開d窗呀 ??[/quote]

大宅

Irene1121 寫道:

我個仔4歲頭先中午又好似你個仔咁流鼻血,不過係冇端端流,但流血既情况簡直一模一樣,不過我冇call白車,佢大10mins就止左血,約莫個幾鍾後又再流多次,不過今次冇流咁耐同咁多約5mins,不過都有一pat pat血流出黎,我諗住睇定D先算,不過Dpat pat血都嚇親我,佢就一D都唔驚,重一路止血一路睇碟....俾佢激死!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至