興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HELP 想安裝寬頻上網,但是只用得6個月左右,有沒有辦法

我就來生得,想安裝上網寬頻,搬去媽咪到住,但是約住6個個月,問過沒有一間公司,俾你可以用6個月,一定要簽合約點算,有沒有人教我可以點做???

另外,有沒有人就搬想唔用,我可以項埋剩低d約

洋房

Re: HELP 想安裝寬頻上網,但是只用得6個月左右,有沒有辦法

so is it mean u'll move after 6 months? if so, u can sign it and then after it, tell them u change add. and the internet can move with u

別墅

Re: HELP 想安裝寬頻上網,但是只用得6個月左右,有沒有辦法

所有的寬頻公司都要簽約, 但沒有說明不可以讓你轉服務地址, 你可以先在你媽媽的地方先安裝,半年後你再至電他們改地址, 他們能延續你的寬頻服務的, 重點是有可能會收少許的服務費而已. 詳情你可以在申請時先說明. :wink:

大宅

香港寬頻 之前都好似有d plan 冇合約, 你可以問問.

pccw好似可以在合約期內任搬(free)

背熟佢,被罵者一定比你罵到目定口呆!
講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

複式洋房

應該每個寬頻服務商都有不用簽約的基本計劃, 問題係佢o地呢類計劃係唔抵用。 如 PCCW 咁, 不用合約的最平 1.5M 線計劃 $198一個月但只包 20 小時免費上網, 過了以 $2 一小時計。 仲要俾 $530 安裝費。 而簽約的 package 則有 3M 免安裝費, 無限使用, 有時仲有o野送。 樓主自已計o下邊樣抵用啦。

寬頻服務可以搬但唔可以轉用戶名, 點頂俾人呢? 原來的客戶仍要乘擔其後的法律責任, 呢樣可大可小o架。

如果同隔離屋相熟的話最實際係從隔離拉一條 LAN 線或 share 佢個 wi-fi router 來上網, 樓主可以 offer 俾呢 6 個月的月費。 一家便宜兩家著呀。
[img align=right]http://images5.theimagehosting.com/P1040061-3s.JPG[/img]

首頁

尾頁

跳至
熱門主題