懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

點樣令熟睡bb起身食奶.....(bb只係幾日人仔)

大宅

Re: 點樣令熟睡bb起身食奶.....(bb只係幾日人仔)

換片

好多 bb 都好知時候o家, 差唔多時間就會喊定先, 你實會問, 佢食完實痾, 點解唔食完先換呢 ?

係瑪麗o既姑娘教我o既, 話等 bb 可以精神d咁食奶, 後尾至發現我個女真係唔可以食完奶後換片 .. 因為佢實嘔奶o既 ... 所以為安全計都係食前換o左片先 :lol:

禁止訪問

Re: 點樣令熟睡bb起身食奶.....(bb只係幾日人仔)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個陣都係咁...整醒左佢食食下都會訓返...最後我放棄左佢訓個陣整醒佢飲奶..等佢自己醒先餵

大宅

1. 攪下佢個下巴仔, 頭仔, 手手腳腳, 因為佢會好敏憎, 所以會醒
2. 再唔得就撩下佢隻腳板仔

大宅

其實唔好突登整醒佢呀,等佢一餓就會醒,到時先餵嘛.因為訓緊都長肉架嘛,唔怕

大宅

bodyskin090 寫道:
h我試過啦....
但佢換完又訓過, 我現在只好到咁上下就\餵佢飲水,
之后到要食奶就諗盡辦法整醒佢

嘩 .. 你個b 咁好o既 ... 我都想個女訓多 d ... 但 .. 唉

可能佢真係仲細 .. 以為自己仲係你個肚樹

但你放心啦 ... 佢好快會喊食o家啦

大宅

我個女肚餓都唔識喊0架, 試過試七個鐘都唔喊飲奶 (我自己響「緊要關頭」訓著左,
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

我聽亞媽果d話唔洗專登整醒他們飲,他們肚仔(月我)就自然醒,訓多d都好嫁...

http://www.lifeconceptshk.com/
該用戶已被刪除

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

小翠BB 寫道:
其實唔好突登整醒佢呀,等佢一餓就會醒,到時先餵嘛.因為訓緊都長肉架嘛,唔怕

agree! :mrgreen:

複式洋房

For newborn, don't over 3 hours between two meals. You can change the bb's diaper to wake him up.

首頁

尾頁

跳至