夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔想BB甘快出世

好清楚知道,依家老公既細心呵護完全係因爲我肚入面有距既BB。我知道無可能,但真係好希望BB可以遲D出世。我好怕,怕生咗BB出來之後老公唔再對我呵護備至,我怕我會接受唔到。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 唔想BB甘快出世

點解你會咁諗架?

個BB係你同佢

大宅

你老公之前無對你好似而家咁好,唔代表佢以後唔會喎,或者佢都適應左對你呵護備至,仲可以持之以恆呢...放鬆d啦,要用開朗巴心情去迎接bb呀

複式洋房

唔好諗你老公點先,你先諗下自已生完後,會唔會只照顧bb而疏忽你老公好過啦

別墅

babyhowie

我都知道有咗係應該keep住開心的心情,但我詭唔到自己。就連我老公都承認,依家因爲我陀住個BB,所以距先多D留係屋企,怕我一個人系屋企出事,一屍兩命。

有時我又會林,算了~距一向都係甘既了,自己明知既~ 好好珍惜呢10個月咪算囉。。。

但每每想起,眼淚就留。。。距依家明明係出咗去同朋友一齊,又詭我話開緊車周圍兜,等緊人攞嘢比距。call我果時特瞪開到車音樂鬼甘大聲,即係話“我係車度”。。。真係當我傻!

別墅

JessieB
我絕對唔會囉~ 呢樣我可以好肯定

洋房

你唔好咁唸啦, 我初初有咗時, 都好似你咁唸呀, 好驚仲成日喊, 驚第日個BB出咗世, 老公只會對BB好,唔再理我, 但事實唔係架, 佢對BB好, 對我都好好, 所以我初初咁唸, 好傻. 所以你應該懷住開心既心情, 等待BB既出世, 唔好再亂唸啦.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

盲妹 寫道:
就連我老公都承認,依家因爲我陀住個BB,所以距先多D留係屋企,怕我一個人系屋企出事,一屍兩命。
有時我又會林,算了~距一向都係甘既了,自己明知既~ 好好珍惜呢10個月咪算囉。。。
但每每想起,眼淚就留。。。

點解佢會對你講

別墅

MELUKO
你未有BB之前老公對你好嗎?

我並唔係呷BB醋,只不過知道當我的情緒唔再會影響BB的時候,我老公就唔會再有耐性。當BB唔再係我身體入面的時候,我老公就唔會細心呵護既了~

當然,我都想距錫BB

別墅

babyhowie
唔係我地有問題,而係我地根本一向就係甘。以前未擁有過距既呵護,依家擁有過,就唔想失去囉~

距會甘講,係因爲我叫距唔洗特別對我好因爲我陀住BB,如果唔係生完我會好唔習慣。之後距就甘答我了“你依家陀住BB係唔同D既,一個人系屋企。。。。”果番話,一直係我腦海replay

別墅

其實你應該要覺自己辛福, 因為起碼你老公會係你懷孕時特別呵護你, 享受最起碼的10個月優惠期.
上年我仲駝緊B時, 身邊D人不但沒有因為我懷孕而對我作特別優待, 還給說話我聽 :cry: , 家務都係親力親為, 琴高琴低都會照打掃, 返到奶奶度食完飯, 個肚大到頂住個sink盆, 都係要我洗碗 :cry: ... etc....
總之你要盡情享受這10個月好了, 不要想太多.
珍惜眼前人

大宅

唔想講你老公的不是,只好話第日bb出左世,我諗你都唔會點理佢呵唔呵護你了,你都將成副精神比晒bb,唔得閒啋佢吧!得閒揀下d 衫仔,幫bb佈置下新居,諗定計仔點tum bb訓覺好過啦

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你唔好因一句說話就鑽牛角尖啦
盲妹 寫道:
babyhowie
........距會甘講,係因爲我叫距唔洗特別對我好因爲我陀住BB,如果唔係生完我會好唔習慣。之後距就甘答我了“你依家陀住BB係唔同D既,一個人系屋企。。。。”果番話,一直係我腦海replay

男爵府

好媽媽勳章

我陀第一個時,我老公都好好的,生左之後,一樣對我咁好

別墅

我都有向好果方面林下既~ 我會林,我未陀BB果時都林唔到老公會係我陀BB既時候對我甘好啦!話唔定,我生完,又會有D意想不到既好嘢呢 ?-(

大宅

盲妹,
我覺得係情緒唔多好,你有太多既故慮,不如你返健康院果時同d姑娘講你既情況,等佢地搵人幫下你,令你個心舒服d~~

有咩事就要講出黎,唔好鬱埋係個心度,咁樣好易會有產前or產後抑鬱,對你同對bb都唔好架!!

你而家陀緊既bb,唔係全部都係你老公,佢有大半都係你架,你陀佢咁耐,話晒切肉不離皮,而家你要好好錫你個bb,唔好因為老公既事,令你唔開心!!!

我同你講,呢度有好多媽咪生完bb之後,都少左理個老公,因為個個媽咪都想俾最好既野俾bb,而冷落左個老公!!
到你生完bb就後,bb就係你既一切,到時你唔會再介意老公錫bb多過錫你,因為你比佢更錫個bb~~~

別墅

盲妹
你唸得太多了,男人講既咁多就咁多,係有時我地女人就只會為左男人果句話就唸到我地傻.我有左bb果個月都好似你咁唸.但事實老公佢對我好好,而你會慢慢感覺到你老公係真心對你好,有無聽過婚前婚後既男人,同老公同做爸爸謙老公,既唔同?你老公而家是開始學點做一個好老公同好爸爸.不要想太多了.

複式洋房

哈哈~ 之前我仲跎緊bb都有咁諗過!
仲未知道有bb 之前同老公(當時仲係男朋友)關係差到要分手!
知道o左之後都嗌過好多次交, 初初諗住唔要bb...
最後發現其實大家都仲好愛大家, 同埋大家都唔捨得唔要bb
之後大住肚o既日子老公真係對我好o左好多好多好多
o個陣我都好驚生o左bb 出黎我會失寵
不過而家生o左出黎之後佢對我好似仲好o左, 做野又勤力o左
可能知我生bb 辛苦掛!!
同埋見倒老公咁鍚自己個bb 都會覺得好幸福ga...
唔駛咁擔心!! 開心d 跎bb 啦!!!

別墅

嗯~我知道既了!其實,我都有為老公呢幾個月來對我甘好而感激、開心既!我都會林,縂好過連我陀住BB杜唔加倍關心吖?!

平時,老公出門口既時候會錫錫我(我一開始同距一齊住就有甘既要求,一直到依家)。今日,老公仲加錫咗我個肚肚一啖 :lol: 嘻嘻~我會為此而開心。。。起碼一日

男爵府

2019新春慶豚圓

樓主,你會唔會係有產前抑鬱?

首頁

尾頁

跳至