跳至
[2006年] 刷牙一問

首頁

尾頁

複式洋房

刷牙一問

請問你地有冇用BB牙刷 同阿B刷牙?
セ牌子? 邊度買?
我只用紗巾+温水清潔 bb 牙肉咋 but he doesn't like 勁掙扎! 好難攪 Help
我的小天使 ~ Howard 仔仔 於2006年11月13日出世啦!

大宅

Re: 刷牙一問

我用手指膠套~~~仲未用刷牙~~~

你可try下唱刷牙歌仔

兩個version!!!

向上刷 向下刷, 不可放任胡亂刷,應防牙縫藏邋遢,早晨臨訓應該刷

你又刷 我又刷,天天記住唔邋遢,保持排牙常健康,早晨臨訓都應刷

向上刷,向下刷,不可放任胡亂擦,應防牙兒藏辣撻,起床臨瞓都應擦

你又擦,我又擦,光輝潔白唔辣撻,應防牙兒黃又黑,起床臨瞓都應擦

:lol:
Little Boxer媽咪

複式洋房

手指膠套? 邊度買? 有セ牌子好用先?
我都試過唱刷牙歌,但仲未唱佢見到我將紗巾點落清水度.就開始掙扎..... :-( 成條生魚咁 :-(
我的小天使 ~ Howard 仔仔 於2006年11月13日出世啦!

大宅

唔知CITYSUPER 有無?我個手指膠套係朋友响日本買~~~你試下用暖水刷牙,睇下WORK唔WORK!!!!

Little Boxer媽咪

伯爵府

我個囡反而好鐘意我用紗巾同佢“刷牙”
細個個時可能佢唔識,以為有野食,勁啜我隻手
而家可能牙癢癢,我一“羅”起條紗巾,同佢講“r”,佢就張大個口俾我同佢“刷牙”

複式洋房

嘩!咁乖! 都係我錯, 應該早D訓練/比佢習慣清潔牙肉的感覺.
依加唯有繼續同佢抗戰

大宅

1.我用思詩樂濕棉,阿B非常鍾意

2.手指膠套(我買左,但未用過)
......JUSCO有得賣

3.我昨日買左一SET PIGEON牙刷,有三枝
1st FOR BABY WITH 2-3milk TEETH
2nd FOR BABY WITH 8-10milk TEETH
3rd FOR WHEN ALL THE TEETH ARE IN

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我買左pigeon一盒三支唔同level套妝, 而家小b女用僅第一支, 係膠質牙刷.

小b女勁like. 一見到支牙刷即刻笑同擘大口, 跟住任我刷, 佢就咬咬

複式洋房

阿b仲未有牙, 係咪都要開始刷架喇?

複式洋房

係呀! 快D訓練佢習慣清潔牙肉的感覺.
但未有牙不用牙刷, 只用紗巾沾温水或用牙膠套輕抹牙肉

首頁

尾頁

跳至