自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人知去瑞士買乜會比HK平?

thanks﹗
該用戶已被刪除

Re: 有無人知去瑞士買乜會比HK平?

大宅

"Y_Y"-yvonne,

甘大約平幾多%度呢? 我想買wallet

thanks﹗
"Y_Y"-yvonne 寫道:
bally(唔記得係咪咁寫) 鞋

複式洋房

買名表(e.g.金勞)肯定比香港平, 但我無錢買名表。
我喜歡買十字牌萬用刀, 要選有得刻名的店舖, 幾分鐘刻好, 在香港的專門店亦找不到刻名服務。

大宅

swaxxxski 水晶

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

bally都開始pre-sale喇wor! 睇定d好呀
而家歐元咁貴, 真係要計清楚條數呀, 經驗話我知, 香港買歐洲牌子係平過歐洲架

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇下買邊個牌子啦~Chanel ,LV一定平過HK
Charlotte_mom 寫道:
而家歐元咁貴, 真係要計清楚條數呀, 經驗話我知, 香港買歐洲牌子係平過歐洲架

水晶宮

2019新春慶豚圓

魚生 寫道:
勞力士

agree!

大宅

好媽媽勳章

rolex

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

咁又係, 因為果d無減價
我試過夾--cartier, maxmara都貴過香港, 如果d名牌香港有特價eg gucci, bally, 飛甩雞毛....千祈要夾左價至好買呀
(我買LV已經識人有staff quota, 駛鬼去歐洲咩 )
買SWAROVSKI, 一定要先o係香港拎定個catalogue同price list, 我上次拎住去杜拜(出晒名平), 續個item夾, 有d有七折, 有d平小小, 有d仲貴過香港!!
appleyuen 寫道:
睇下買邊個牌子啦~Chanel ,LV一定平過HK[quote]
Charlotte_mom 寫道:
[/quote]

禁止訪問

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

臭八婆 寫道:
瑞士糖應該平d卦

民房

我反而覺得香港買 rolex 價錢 ok ,
個邊 d 價太硬,唔係間間肯比 discount。
其他牌子 ( 我係指名表,如 AP,PIAGET,PP 等 ),香港價錢更抵,唔駛去個邊買。
買 fashion 野,一般都唔夠 london paris 咁抵,
我覺得真係冇乜好買。
唔係講笑,真係睇下有冇靚糖果買好過。

複式洋房

臭八婆 寫道:
瑞士糖應該平d卦

大宅

thanks甘多位

但如果係買瑞士出既護膚品呢?

for example....Valmont, La Prairie...etc

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

臭八婆 寫道:
瑞士糖應該平d卦

珍珠宮

好多年前,計落有十年啦,星期六佢地有市集(琉琛),d農民會
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

大宅

2019新春慶豚圓 畀面勳章

magenta78 寫道:
[quote]
臭八婆 寫道:
瑞士糖應該平d卦
[/quote] 買返黎送俾朋友做手信,肯定tum到d朋友好鬼c開心
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

洋房

tiramisu_hk 寫道:
[quote]
magenta78 寫道:
[quote]
臭八婆 寫道:
瑞士糖應該平d卦
[/quote] 買返黎送俾朋友做手信,肯定tum到d朋友好鬼c開心 [/quote]

其實想high-class D可以買瑞士蓮-朱古力

首頁

尾頁

跳至