自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章

小朋友開始返K1,會否帶埋佢至愛的玩具返學

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

Re: 小朋友開始返K1,會否帶埋佢至愛的玩具返學

雖然我個囡今年先返...但我唔會架...
依家我個囡去街都話要拎呢樣拎果樣...
我同佢講d玩具唔拎..擺向屋企玩
雖然我在線,但可能行開左

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

緊係唔會啦...學校都唔比添啦

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔好話 k1, bb 班都唔比佢帶自己玩具返學 la.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

返學做咩要帶玩具

伯爵府

帶玩具返學? 學校大把玩具佢玩啦, 帶返去就盞唔見...一係畀人搶黎玩囉

子爵府

我個仔讀 N1 (2歲班) 都冇帶。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

No la, because many actvities at school he/she can join with ma.
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

男爵府

話比佢知學校有很多玩具,老師又會同小朋友玩遊戲,又要食茶點,咁豐富,仲駛咩帶玩具呢?

大宅

我個都係 平時去街都無帶。

jk67jk 寫道:

我個仔讀 N1 (2歲班) 都冇帶。

大宅

唔會,同時學校唔同意家長咁做

別墅

梗係唔會啦, 要訓練佢守紀律, 學校有學校規舉, 況且通常學校入面都有好多玩具, 佢都唔得閒玩自己果d啦 !

別墅

我有wor, 因為我亞b喊左成個幾兩個禮拜, 所以班主任就建議我比件亞b心愛既玩具佢帶返學校, 等佢就算返左學都有安全感, 一段時間之後亞b就自然唔需要帶玩具, 亦唔會再喊

大宅

好媽媽勳章

我個仔啱啱返n1果時都試過佢自己偷偷地帶咗個keroro
公仔返學,第二日同佢執書包果時先知,之後同佢講話keroro唔可以拎返學ga!如果唔係老師會收咗唔比番你ga!咁你瞓交交果時就冇keroro陪你ga啦!
不過我個仔返全日,開頭唔肯瞓晏交老師都話可以帶d平時陪開佢瞓交果d野返學, :lol:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔會..而且學校都唔會比啦

首頁

尾頁

跳至