香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

頌富英皇餐廳麻麻地

英皇餐廳d汁整到好咸好似漿糊, d姐姐好似分唔到邊張打邊張桌, 最叻吹水, 都唔知佢地做乜咁!

超級版主

2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

Re: 頌富英皇餐廳麻麻地

向邊架
我淨係知---->銀龍咋
雖然我在線,但可能行開左

民房

我都覺得呀,,,d野又少.我一個人唔夠食.有一次d米線都唔熟,食左兩次.跟住,就唔去果間食啦,,,,,

侯爵府

好媽媽勳章

唔係麻麻地,係完全唔掂,以前海達都唔多掂架啦,依家仲衰,食物種類又少,一句形容晒,好冇HEART囉,銀龍就唔同,款式又多又好味,所以每次零願行遠少少都去銀龍,只係上次英皇新開張入去試下,以後都唔會再去....

大宅

每逢假日全家一定出外食早餐,上兩星期(近母親節),看見英皇新開張,外面部LCD好似好hight,又入去試吓,1) 早餐有煎蛋-蛋黃變黑 2)叫一份麥皮餐有蛋治,一份蛋治等在45分鐘,追咗5個伙記,其中2位個Look似老闆(四眼佬唔着制服,高高瘦瘦,成日在水吧位行來行去)另一位肥女人(唔着制服,肥肥地,好似好有禮貌)因此,我一家都再無幫襯過。

複式洋房

我又有係見到佢新開張就諗住去試下,點知諗住試下d雞點知買哂,於是就叫左個套餐食,一個送足足等左差唔多一個鍾先有得食,個地又"sin"所以我都唔諗住再堂食,不過都宜家都依然想試下佢地d雞

珍珠宮

我食過幾次啵,早午晚都食過晒,我又唔覺得真係甘差姐,起碼d海南雞好食過銀龍個d好多啦,話等得耐,甘我都試過,不過你地諗下啵,間餐廳入面張張

洋房

初初聽個名, 以為係同楊生有關, 對間野無咩好感, 八掛問下老闆娘, 佢話一d關係都無, 佢話都有好多人問過佢!

我都食個一次, 味度都算ok呀! 無骨海南雞, 因為無左d骨, 感覺上好次得好小雞咁, 佢係用d生既生菜伴住d雞, 所以睇下你鍾唔鍾意食生既生菜啦, 而佢果d海南雞同醬就幾好味, 不過, 都係覺得太小囉!

另外, 魚湯魚腐珍珠粉, 味道好清啖, 岩我阿媽食 , 我就覺得淡左d, 而d魚腐就林左d, 不過尚可接受既.

複式洋房

但係我果次食的時候無乜人咋喎! 都至少超過35分鐘喎!
yinmelody, 佢係惠康後面

男爵府

睇歺牌無野食...麻麻地...

別墅

我都覺得係.....麻麻地

超級版主

2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

bbbillie 寫道:
但係我果次食的時候無乜人咋喎! 都至少超過35分鐘喎!
yinmelody, 佢係惠康後面

thx你呀
雖然我在線,但可能行開左

複式洋房

點解D老闆鍾意改"英皇" 這個名呢?
段估間餐廳同楊生冇關係呱?

複式洋房

之前都有人問過呢個問題, 個老細話無關係喎, 我諗佢都係搏吸引人去咋!?-(

伯爵府

好媽媽勳章

我又覺得都唔係咁差啫...
食物ok呀, 海南雞飯好味
早餐so far so good啦, 我食厭左銀龍d早餐~~~咁多年都無改過, 諗起都好悶, 同埋幾鹹下...所以有間有新選擇, 我就覺得ok了!!

不過過左honeymoon期, 依家又多去番銀龍了, 因為近囉, 廢事行咁多路....

首頁

尾頁

跳至