跳至

首頁

尾頁

大宅

BB快八個月, 你地有無同佢轉奶咀?

我用開果隻奶咀說八個月要轉, 你地有無轉?
係唔係唔轉唔好架...牌子說...要合乎BB的牙肉發展wor....
唉....我見有時d人都無轉...係唔係會有事架????

洋房

Re: BB快八個月, 你地有無同佢轉奶咀?

出世用nuk 1號奶咀,7個月就轉 2號奶咀

男爵府

6個月時換奶樽時換埋奶咀,而家不用換

男爵府

用NUK奶咀,暫時未轉2號,遲D.可能過多一個月先,因1號同2號咀大細差太遠.我個FREIND都係9個月才幫佢個女轉咁話,所以睇定D.

大宅

我想問....安撫奶咀? Pigeon 有三個 stage, 初生 / 四個月 / 八個月, 之前個D我都同佢轉, 但係昨天去買八個月果隻時....個咀完全同之前的唔同, 我怕佢唔食....我之前見我用左 Gerber / NUK...佢都唔食....激死我....買左好多次...次次都pack起曬, 唔用得?

如果奶樽既奶咀, 我個囡仍然食緊初生....唉, 我同佢轉, 佢又急過頭, 食到成日都係奶....唔轉又好慢....食成30 - 40 分鐘.....

你地係唔係買個"針"去拮大佢架 ? 定係買過新架?

洋房

pigen 有d針吉大個咀,你試下,我都係禁吉

大宅

我拮左, 我已經用最細果個針來拮, 佢都好急...."濁"親...
我後來買左飲管....都係咁.

咁安撫奶咀, 你轉唔轉比佢架, 八個月果款...好似成個形都唔同wor~

洋房

我bb5.5個月時已經要o係 pigeon "M" 咀加用pigeon 細針拮多個孔, 7個月左右再將個孔加大 (用中針). 工人有次洗爛左個奶咀, 佢買左個"L"咀, 都okay喎.
你試o下坐高少少同埋唔好俾bb個頭岳o甘高, 會唔會好d?
我bb有時唔專心飲奶奶時都會有少少濁o架.

我沒有俾奶咀佢食, 所以唔知駛唔駛轉.

大宅

有呀~ 每3 個月我就轉一次, 事關d 奶咀都變o左色!!!

大宅

我個B真係無用喇.....七個幾月都只係用初生....激死我...
我大大話話都轉左好多次, 拮大左, 又要換番初生, 屋企有幾二十幾三十個奶咀喇....

唉~

洋房

真係好慘啊! :-(

weloveBB 寫道:
我個B真係無用喇.....七個幾月都只係用初生....激死我...
我大大話話都轉左好多次, 拮大左, 又要換番初生, 屋企有幾二十幾三十個奶咀喇....

唉~

大宅

轉到喇...轉到喇....今個星期成功BB可以食 S size 奶咀喇....好開心, 唔駛5分鐘, 可以飲完 8 oz ..... 好開心呀.

有一點擔心係...佢未戒安撫奶咀, 我想同佢戒, 不過佢一瞓就要....唔比, 會好惡果隻.

各位mami, 有咩方法幫下我BB戒呢? :-(

洋房

我都係用NUK, 由六個月開始想幫阿B轉,因為佢啜到成身汗, D奶出得太慢; 但到而家都唔成功, 用2號咀佢啜唔"切", 都唔知點算??
http://hk.myblog.yahoo.com/hung-marley

大宅

hi hungpapa, 我加左支飲管比佢, 同埋我唔比佢瞓係度食.....咁我都試左好多次.....終於成功喇...

你試下喇.....同埋用左飲管, 入風的情況少左lu~
唔係下下掃到死都唔 x 一下....e+好快...我一比佢坐, 佢即刻 x la~

大宅

HannahMom, my b also born on 7 Oct 06 ar...

我轉用chu chu 奶咀, 之前我用nuk no 2, but 食得好慢, may be u try chuchu, $39 有3個
8/10/07 - 8.6 kg

禁止訪問

大宅

我囡囡都係用nuk, 都係食到成頭汗, 不過就都算食得唔耐

請問邊度有chu chu 買架 我好耐之前揾過, 唔見有得買, 所以都係繼續用nuk :-|

複式洋房

我個仔用chuchu唔使轉咀, chuchu響吉之島, 千色店, 荷花, sogo同埋有d樓上舖都有得買, 我用果隻係黃色膠樽, 唔記得係咩膠, 話耐用d, 好d~~

大宅

Bebe dream has, $48 (3pcs) with 10% discount.
8/10/07 - 8.6 kg

大宅

kambobo2003 & bebesilver,

唔該晒, 我今晚去買番個試下先 :-P

首頁

尾頁

跳至