夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

有而發感~

之前未結婚同62,99,姑奶,工人一齊住左6,7年,一直都相處得好開心∼我會買小禮物俾99架,佢4個女,得c6一個仔,好錫c6...

前2年開始,62買左間屋for我地同2個姑奶住∼
佢地就一星期返黎食一次飯∼咁d後生就梗係輕鬆d啦,始終老人家煩少少既,但我都好識做,所以一路都冇問題∼

到上年結左婚生左bb,坐月我返99度,佢又幫手揍bb(第一粒孫錫到顛啦 )又煲野我食....但就開始出現問題....
我餵人奶,佢成日睇住我餵,仲會話你冇奶啦,bb唔飽∼
但我d奶係可以射到好遠喎!!:-(
同埋佢d親戚(女人)黎,我餵梗奶鎖左門,佢都係咁拍門話要睇bb,之後一齊坐响度睇....
都唔梗要啦,跟住就話我唔夠奶...我生完心情好似成日唔開心,又因為99成日同c6嘈.... :-(
我好矛盾,知道99係冇心既,但自己情緒又好波動....同c^仲差d分開∼

好啦,坐完月就返自己屋企...
點知62賣左層樓,我地要搬喇(我地暫時冇能力自己住,而且6299都唔會俾)
我地就搬到同6299好近∼
點知佢地太錫bb,日日黎.....又有其他問題~都係同揍bb有關~我卒之又同c6嘈好多次~

(待續...............)

別墅

Re: 有而發感~

其實好多媽咪都係咁架,第一次做人媽咪,一定會緊張bb架啦,
但因為99又太緊張bb關係,就無顧人感受........
我都係為左阿b0既事而同99嘈,佢重話我小器添,,,,,
但係佢真係無理我感受囉,,,,同埋岩岩生完d情緒真係控制到,會容易諗埋一邊,最慘就係得唔老公體諒重要話你不是,真係人都癲,,,,,,,,其實要自己好過d真係睇開d囉(雖然真的好難做到),你都唔好諗多喇,盞自己唔開心,我就係咁喇,生完0既日子真係無日係開心(除左對住阿b之外)大家努力啦,,,,,,,,,,,,

民房

有一次嘈到連99都知,佢仲打俾c6喊.... :cry: 話佢返自己間屋唔通唔得咩,之後攪到成家人都知.....好在佢d家姐明白事理,都係响中間講好說話~ :-(
我c6又好錫99,我地都彊持左好耐,真係差d離婚架喇..... :-(
覺得要哩世都咁好辛苦,但有時又好 嬲自己咁諗........ :cry:
卒之過左幾個月,件事淡左......大家有講野....好似冇事喇~

咁下個月bb一歲生日,6299一早就問定點慶祝,好緊張,我都開心,而且生完bb就快一年....情緒穩定好多...
早2日,我99俾左份生日禮物bb,係架電動既電單車~
我之前話bb生日我會買俾bb既~
但99居然早成個月,就買左喇......
我好衰呢,果時心諗,我之前講左會買,佢又好似搶先買左....
:-( 所以既開心,又有d唔開心.........

今日,我同工人講99買左哩架車,而我又講過會買.....(佢唔知其他野)佢即刻話我99應該係因為我話買佢先走去買....咁佢可以make sure我會鐘意份禮物囉!!! ( 我工人40+歲啦)

我突然"叮"一下,覺得都有可能.......
其實將件事掉返轉諗,就會開心好多.......
自己發生過唔開心野,睇野就會偏左囉~

別墅

係呀, 老人家唔知bb欠衫仔還是欠玩具, 聽到你想買車仔, 知道車仔啱bb宜家用, 所以就想買, 而且佢驚你又買咗會重覆, 所以刻意早d買, 早d交俾你, 咁bb就有啱用禮物, 又free多個quota俾bb買多1樣野 (你個quota), 其實出發點好好, 只係之前關係差無解釋清楚, 好彩你剛剛同工人講, 佢又有發表, 否則就多咗誤會啦.

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

joesimage2

我都覺得你99係一翻好意, 吾想買左份吾啱用既禮物比你啫, 如果我收倒我會appreciate佢架。

民房

板主,

妳工人既說話令我當頭棒喝.

我曾埋怨99唔關心我個囡, 又當我係透明人. 但諗深一層, 係我首先築起個圍牆, 唔想同99有太多接觸. 佢越當我兩母女透明, 我就越討厭見佢, 唔想去關心佢、討好佢.

惡性循環, 最後大家都唔想去理對方.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

點解個個 99 都驚新抱冇奶既.......

佢地上一代既人對喂人奶都應該好有心得啦.

樓主, 睇開點, 人都開心點.

男爵府

Re: 有感而發~

就係因為佢都係餵人奶揍大5個仔女,咪會用返上一代既心得囉,其實係出自好意,不過我果時都好緊張自己奶量,佢仲成日睇住,不停講bb唔飽,都幾火架....
但我c6就只會話我唔care 99感受,覺得佢媽咪咁錫我,我仲咁話佢...我都好委屈架... :-( 同自己老公呻下都俾佢吵∼ :-(

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

你囝囝好得意, 你好爭氣呀~

老公呢家野, 係怕煩既代表, 初初我老公都同我死過嫁, 但後來,佢自己比佢亞媽煩得多, 佢都話抖唔到氣, 佢地要親身感受過先會信我地嫁.

你唔好失守呀, 忍係好辛苦, 但如果一失守, 反晒面, 就會好多更煩既野發生.

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章

如我餵緊人奶果時99話要睇住,
我一定唔比,最好佢唔好黎我家,
佢好dirty及唔衞生的,
等我好好休息完先帶bb去探佢

民房

我係啱啱生完bb兩個月,本來都同奶奶無野ga,之前又係去咗奶奶度坐月,奶奶又係成日話我唔夠奶bb唔夠包 (其實多到係咁谷),仲要d姨媽姑姐日日上嚟都咁講,所以之後咪pump出嚟喂lor,佢地見到咪話(你咁多奶既? )點知過兩日又話d奶稀 ,真係好唁開心ga,老公又唔幫口,生完情緒已經好差 ga la,仲要對住佢地真係好難頂 :-(

子爵府

好媽媽勳章

其實好多野睇你自己點諗...最重要試下企係對方既立場諗下...既然知道奶奶對你地好...咁就唔好為奶奶同你老公嘈咁多...影響夫妻感情...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

我唔知點解睇完之後覺得你奶奶係咪怕你冇奶出仲喂辛苦呢?呢個係我個人感覺~

首頁

尾頁

跳至