跳至

首頁

尾頁

複式洋房

9月的人奶BB胃口好?

9月的人奶BB胃口好吗?
我个B吃副食每天两次,中午和晚上。
但常常都不是顺利的吃,要扭计,哭闹,玩玩具。
两餐加起来才一晚粥。有时候还不到。
水果还好,比较喜欢,所以顺利。
家人说是BB整天想吃奶奶,所以才胃口不好,不吃其他食物。
到现在还不用奶瓶 :-(
我想坚持母乳喂养,但又担心BB不吃副食不够健康。
烦恼 :-( :-( :-(
其他BB怎么样呢?
MAMI有什么建议呢?谢谢。

別墅

Re: 9月的人奶BB胃口好?

我諗慢慢來!!晴晴都係咁,有時肯食有時扭計,訓唔夠仲慘,日日煮日日自己食,煮多d唔同的食物給bb試,或者佢真係喜歡媽媽奶 ,咁試吓用媽媽奶開糊仔或果蓉,!!我時時都題自己,用最輕鬆的心情面對,願主祝福你!!!!!

大宅

真係要慢慢黎, 我個b都係咁. 婆婆餵就食得正正經經, 我餵就好心急, 一係就食得唔專心, (我諗係bb知道媽媽响度, 想幾時食就幾時食, 包唔會餓親 ). 我個b又為食, 食完奶奶可以食餅, 飲好多水, 食埋水菓, 唉~~日日食到無停口, 但係又唔肥......

大宅

同我個仔一樣!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!><

為食到呢..........-_-

攪到我呀麻成日都話我係咪餵唔飽個仔=_=
dnbb2006 寫道:
真係要慢慢黎, 我個b都係咁. 婆婆餵就食得正正經經, 我餵就好心急, 一係就食得唔專心, (我諗係bb知道媽媽响度, 想幾時食就幾時食, 包唔會餓親 ). 我個b又為食, 食完奶奶可以食餅, 飲好多水, 食埋水菓, 唉~~日日食到無停口, 但係又唔肥......

可惡呀!!憎死bk!!!!

大宅

viola,

好彩無人話我餵唔飽阿仔, 係佢為食啫

大宅

same same 柔柔都係不停咁食又唔肥!
不過佢就好鍾意食粥, 遇啱佢唔鍾意食既糊仔, 我就加d香蕉落去佢就食到唔停口, 我冇俾玩具佢, 我由頭到尾都要佢正經咁食, 如果bb真係唔肯食, 不過set好時間表, 佢唔食就停, 唔好即刻補奶俾佢, 餓佢一陣, 佢下餐就自然會食返多少少, 唔忍心佢餓可以兩餐中間俾d果蓉, 餅乾, 面包佢食! 到佢習慣左就知咩時間食粥, 咩時間食奶, 唔食就要等好耐先有得食!

dnbb2006 寫道:

首頁

尾頁

跳至