懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

懷孕中的你,開始牙肉痛未?

我呢幾日開始痛啦,唔知幾時先好d呢
:-D

男爵府

Re: 懷孕中的你,開始牙肉痛未?

你依家幾多個月呀???我又無喎!!我依家8個半月呀!!!

大宅

我上個月開始刷牙時流牙血,昨天睇牙醫佢話20週開始可以洗牙. 而且平時刷牙要刷耐d認真d,因懷孕會影響牙肉易腫和流牙血. 我洗了牙後好似好d.所以你都可以去看看牙醫.

別墅

我無牙肉痛,但昨天擦牙突然流牙血,而且都幾多,嚇一跳 其實點解懷孕期間會出現這樣的問題呢?

別墅

PP媽媽:

セ要20週才可洗牙嗎? 死啦, 我約左下星期一洗牙tim..我得16週咋! 我聽D牙醫護士講三個月之後就可以洗wow..

男爵府

18week low,紅紅腫腫咁
:-D

子爵府

我上一胎同呢次38周啦 ~
都無牙肉痛的 !!!

男爵府

流牙血都有try過!!!

係咪太熱氣呀?????
都可能嫁喎!!!!

大宅

我開始流牙血同牙肉紅腫.. 好得人驚!!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我就冇牙肉痛,不過牙周病就好似嚴重左 :-(

每次刷牙都流好多血,好恐怖 !

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

畀面勳章

yes, yes,

Me too, 我流牙血同牙肉腫

already 20 week

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我兩胎都無牙痛,牙肉腫,流牙血之類

大宅

冇牙肉痛呀,,
不過試過幾次刷牙果時流牙血,,
係咁流,,好似拍緊鬼片咁,,
嚇死我.. :tongue: :tongue:

複式洋房

我一有左亞B, 擦牙時都會流牙血, 而且4個月果時重掉左隻牙TIM 呀 ! 到依家(39WEEKS)我每次擦牙時都會流牙血的, 而且呢幾日都牙肉痛呀 !

我在有BB 之前有洗過牙 同 檢查過D 牙, 都冇問題的.所以大家都要飲多D 鈣 及 注意衛生呀 !

大宅

其實大住個肚可唔可以睇牙醫架??

男爵府

我生左一個無試過牙痛,牙肉腫,同流牙血
原來會嫁?
Love is True~ :-D

複式洋房

我細個o個時一直刷牙時都會流牙血, 後來有次去洗牙, 個e生話我有牙週病, 佢好有心機咁幫我洗牙..足足洗咗45分鐘..o個次係我人生中洗得最痛苦既一次..d血係咁飛..流勁多血..勁痛..o個次之後我就好聽話每晚都用牙線清潔, 之後佢叫我3個月去一次洗牙, 洗完两次之後, 我就再冇試過刷牙流牙血喇.. 到而家有咗bb我d牙都ok喎..我老公都跟咗我用牙線添..用牙線真係好好架..我好多謝o個個e生, 佢救咗我排牙..我係香港到而家都揾唔返一個咁好既e生幫我洗牙..因為佢係外國架..

大宅

原來洗牙會痛架..
講到我唔敢去洗添..

大宅

講開又講我就未算牙痛,但呢幾日一食d落去隻就好酸痛,我都不知未知咩事,又唔知去不去睇牙醫好,我聽d人講大肚婆好易有壞牙,牙周病..

http://www.lifeconceptshk.com/

大宅

畀面勳章

me too
lvtle 寫道:
原來洗牙會痛架..
講到我唔敢去洗添..

首頁

尾頁

跳至