母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問你地帶阿b出街點餵??

餵奶粉??
pump奶...?
去有得餵奶o既地方??
定係去邊都照餵...?

子爵府

Re: 我想問你地帶阿b出街點餵??

去邊都照餵,用sling,有哺乳室就用無就用sling囉
未經本人許可, 不得轉載

大宅

好媽媽勳章

Lulu皇后 寫道:

me too

男爵府

Lulu皇后 寫道:

me too, 不過我用圍巾

男爵府

我都係,我係用餵奶大口水肩。

潮流媽咪 寫道:
[quote]
Lulu皇后 寫道:

me too, 不過我用圍巾 [/quote]

複式洋房

我唔明點咩係圍巾同大口水肩呀...
我阿b 出世o左十幾日, 係食人奶但我咩都唔識...
可唔可以教o下我??
如果用sling, 咁bb 擺入口之前都會比人見倒咪好監介???

大宅

好媽媽勳章

豬扮人 寫道:
如果用sling, 咁bb 擺入口之前都會比人見倒咪好監介???

唔會 - 我:飲茶中, 亞b: 食奶中

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

Pokoyo 寫道:
[quote]
豬扮人 寫道:

[/quote]

咁使唔使一定著哺乳衣 ??

複式洋房

唔會o既意思係....唔會見倒...定唔監介???
Pokoyo 寫道:
[quote]
豬扮人 寫道:

[/quote]

複式洋房

poyoko:
我睇倒張相喇!
咁我想出街餵人奶係咪一定要用好似你o個隻咩帶?

大宅

好媽媽勳章

著普通t-shirt都得,無問題ga.

都無人知道我餵緊奶,咁我咪唔尶介囉 好多人都以為亞b瞓左覺咋.有d重叫我小心焗親bb,反而係我話佢知我亞b食緊奶,佢地重尶介過我

我用緊呢隻揹帶就係baby sling囉. 印尼揹帶基本上一樣,不過無個扣囉.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我星期一帶bb去健康院, 因未開門, 硬住頭皮在門口餵, (西九龍健康院, 上二樓的, 門口有"鄧"坐), 我都係用印尼揹帶360度圍住自己, 成功餵奶比bb. 我好開心, 因為我一直都堅持去d有餵哺室的地方餵奶, 而家總算衝破左呢個心理障礙.

多得我個印傭鼓勵我, 因佢話佢o係印尼都係咁餵佢個仔的. 不過亞仔辛苦d, 食完奶成頭汗, 因冷氣唔夠.
,

複式洋房

我想問你地o係邊度買ga???

複式洋房

著普通t-shirt 咁要成件衫o拿起呀??????

[quote]
Pokoyo 寫道:
著普通t-shirt都得,無問題ga.

都無人知道我餵緊奶,咁我咪唔尶介囉 好多人都以為亞b

大宅

我餵女飲奶通常就咁餵,搵件衫遮住就得,冇特別買baby sling,再唔係就搵個厠所搞掂,當然緊係要搵個冇異味同乾淨嘅厠所啦!

子爵府

LMCK,

你20/6,9:30會唔會去西九健康院上人奶講座,佢地打電話比我叫咗我去,你去嗎?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無人打過電話比我呀. 你係唔係參加開佢地的人奶小組呀, bb初生時教餵人奶的姑娘有叫我參加, 不過我無去過. 講座會講mug野呀?
,

子爵府

初生個係講下餵人奶嘅知識,困難,今次就係搵餵得咁上下時間嘅奶媽一齊傾下咁,可能你一開始無上人奶course所以佢無打比你,但如果你去嘅話我相信佢地係絕對歡迎,如果有時間你都來聽下,9:30-11:30,一齊分享下
LMCK 寫道:
無人打過電話比我呀. 你係唔係參加開佢地的人奶小組呀, bb初生時教餵人奶的姑娘有叫我參加, 不過我無去過. 講座會講mug野呀?

大宅

我都係去開西九龍健康院同仔仔打針喎, 又係無上過course, 要打電話去報名, 還是walk in ok?

Lulu皇后 寫道:
LMCK,

你20/6,9:30會唔會去西九健康院上人奶講座,佢地打電話比我叫咗我去,你去嗎?
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

大宅

好媽媽勳章

[quote]
豬扮人 寫道:
著普通t-shirt 咁要成件衫o拿起呀??????
[quote]

唔好咁大反應啦,食邊一邊奶,咪ling高邊一邊衫囉.亞b係前面,個肚佢遮住晒,咁件t又

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊