產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

統計 - 阿b出世比預產期早or遲??

如題 thx !!!

大宅

Re: 統計 - 阿b出世比預產期早or遲??

想做個小統計睇下係咪多數阿b都早過預產期出世.. 聽人講話如果平時經期準多數預產期都好準.. 但我一向都唔準.. 咁阿B出世多數會遲或早.. 唔知又啱唔啱呢??

大宅

我今日預產期,,
呀b都冇意欲出黎呢,,
所以我係遲既..

大宅

咁你咪要"吹"生囉.. 我就未到預產期.. 但我大部份朋友都會早3-4日..

大宅

katimbear 寫道:
咁你咪要"吹"生囉.. 我就未到預產期.. 但我大部份朋友都會早3-4日..

約左21/6去醫院催生,,
但係我唔想呀,,
所以希望呀b會係21號之前出黎啦,,

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個b早左2週..d經期唔係好準
想做個小統計睇下係咪多數阿b都早過預產期出世.. 聽人講話如果平時經期準多數預產期都好準.. 但我一向都唔準.. 咁阿B出世多數會遲或早.. 唔知又啱唔啱呢??

複式洋房

在預產期前嗰幾日行多D路/樓梯. 有可能唔使催生架

lvtle 寫道:
[quote]

約左21/6去醫院催生,,
但係我唔想呀,,
所以希望呀b會係21號之前出黎啦,, [/quote]

男爵府

我d經期好準....哥哥37wk 細佬38wk

大宅

hilarychan 寫道:
在預產期前嗰幾日行多D路/樓梯. 有可能唔使催生架

我都聽人講話行多d會易生同快生d,,
但係個人真係唔多願郁,,

男爵府

好媽媽勳章

我個仔仔比預產期早咗兩個星期出世

大宅

我都成日行樓梯,但bb都遲左,要催生,但唔知係唔係行得多,所以唔洗推好耐就生到~~

大宅

我剩係聽人講話行得多d,,
到時個子宮就會開得快d,,
唔洗痛咁耐,,
不過唔知係唔係真架呢,,

大宅

聽人講行多d易生d.. 但個肚咁大真係唔想郁.. 盡量行得就行.. 唔會迫得太緊要.. 有時會企下.. 但唔知企得多會唔會令子宮下垂.. 我想阿b早d出黎.. 最好係早10-7日啦.. 如果太早又驚準備唔夠.. 不過都好似早多過遲喎!!!

複式洋房

One week earlier than scheduled. Born on 年初一!

大宅

平時經期好準, baby was 5 days late!

大宅

忌廉貓,

哈哈!! 年初一出世正喎, 我都鍾意阿b係特別日子出世.. 因自己都係年廿八出世架.. 可惜我阿b會係8月出世!!!

複式洋房

Yes, everyone will remember her birthday and she will have a bigger red pocket.

忌廉貓,

哈哈!! 年初一出世正喎, 我都鍾意阿b係特別日子出世.. 因自己都係年廿八出世架.. 可惜我阿b會係8月出世!!!

複式洋房

我成日行路同樓梯, 痛咗五個鐘就生咗啦. 真係痛到cc下就一個鐘左右. ps 我係第一胎, BB 早咗五個禮拜

lvtle 寫道:
唔洗痛咁耐,,

大宅

我阿b早左1星期出世, 只係痛左3個鐘

大宅

hilarychan,

請問相中bb坐的椅子那裡有得賣? 幾錢?

hilarychan 寫道:
我成日行路同樓梯, 痛咗五個鐘就生咗啦. 真係痛到cc下就一個鐘左右. ps 我係第一胎, BB 早咗五個禮拜

[quote]
lvtle 寫道:
唔洗痛咁耐,,

[/quote]

首頁

尾頁

跳至