跳至

首頁

尾頁

大宅

蒙特梭利教學

你們有興趣讓bb 用蒙特梭利教學法嗎?看雜誌的介紹,好似幾好咁,但唔知去邊度可以學呢種教學法同埋唔知晌邊樹有得買呢d 教材。。你地有無人知道,可以講我知嗎?thanks

大宅

Re: 蒙特梭利教學

i search on internet find one china website can buy and cheaper than the europe one
http://www.myymtoys.com/voo.asp?id=464

別墅

From other BK mum's message, I ordered some books few days ago from
http://search.dangdang.com/search.aspx?type=notice&key=%u300A%u53D1%u73B0%u5B69%u5B50%u300B

Total HK$133. I think I may get these books next week. But they are in simplified Chinese, I hope I can get them before Tuen Ng Festival because I need to resume work.

编号 商品名称 市场价(元) 会员价(元) 数量 小计(元)
1 爱和自由:孙瑞雪幼儿教育演讲录(第三版) 22.8 15.01 1 15.01
2 捕捉儿童敏感期 28 17.86 1 17.86
3 蒙台梭利早教系列(全5册) 94 47.5 1 47.5
4 发现母亲(你可以不是天才,但你可以成为天才的母亲!) 29.8 13.7 1 13.7
礼券使用金额:0元
电子货币金额:0元
余额使用金额:0元
礼品包装费用:0元
发 送 费:34 原价总计:174.6元
当当价总计:94.07元
应付金额总计:128.07元

男爵府

好媽媽勳章

我預備上一日家長班。

大宅

蒙特梭利教學

pomanc,

在那裏上家長班呢? 可否告之有關資料, 我都想知多啲關於蒙特梭利教學的內容同理念.

Cheers,
Kam

男爵府

好媽媽勳章

kamtsk:
check pm

男爵府

Hi,

I want to join the parents' course too, pls also pm to me.

Thanks,

別墅

pomanc 寫道:
我預備上一日家長班。

can u PM thei nformation to me, i am interested in it.
thanks

bonnielhp

常存喜樂、感恩和樂觀的心,勇往直前吧!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

pomanc 寫道:
我預備上一日家長班。

pomanc,

would u pls pm the info to me too!
thx a lot!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想知呀!可否pm給我,thanks!

大宅

可唔可以都pm我給, thanks!

男爵府

畀面勳章

麻煩你可唔可以pm我呢?
謝謝

pomanc 寫道:
我預備上一日家長班。

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

pomanc 寫道:
我預備上一日家長班。

我都想知呀.唔該pm d 資料比我呀!!!thanks!!!!!

大宅

pomanc,

Thank you very much !

我好有興趣, 可能明天就報名. 哈哈! 唔知我地會唔會在上堂時相認呢?

Cheers,
Kam

男爵府

好媽媽勳章

各位:
我已盡我所能,即刻pm曬俾你地啦!嘩!手都軟啦,pm個網址成六七次呀!希望啱你地用啦!

kamtsk:
你聽日報啦,我部printer壞咗,print唔到報名表,我打電話上去個個人又叫我唔使上去報,叫我寄去喎,搞到我要下星期返工只好係公司print咗報名表再寄過去啦,希望到時我趕得切報,我都驚我未報已經full呀(我同好幾個bk sister提及呢個課程,大家都有興趣,到時個個報到得我報唔到就真係搞笑啦!)

男爵府

pomanc可唔可以pm埋比我?雖然蒙特梭利教學係香港用既人唔多,但係其實蒙特梭利有講過依個教學係for特殊兒童的...即使救世軍既幼兒園係用依隻教學,但我都心大心細想了解下

而我上網搵到既資料-->http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006110901966

大宅

pomanc: 我都想要啊~thanks

別墅

pomanc,
麻煩你可唔可以pm我呢?
謝謝

男爵府

can you please pm me as well? thanks.

男爵府

好媽媽勳章

卡兒:
唔係喎,我睇過一d關於蒙特梭利教學的網頁同埋我睇咗一、兩本書,無講過for特殊兒童喎(佢個背景有提過話蒙特梭利當年係羅馬貧民區建兒童之家,招收3-6歲兒童,佢將普通的、貧寒的兒童培養成聰明自信、有教養、生機勃勃的少年英才),之前有報紙亦介紹過有家長用呢套方法教小朋友,不如你上呢d網睇下啦。(其實我對呢套教學都唔係太清楚,所以我宜家都買咗幾本書睇,亦打算報家長班了解多d囉。)

各位:
好多bk 媽媽都想知個家長班,不如我將個link post埋出黎,你地自己上去睇吓啦!
http://www.shute.kh.edu.tw/~t1422/monter/index.htm

http://infinitychildren.com/default.aspx

http://www.littlemontessorian.com/index_C.htm

如果你地都係唔知d網頁做乜,再問我啦!

首頁

尾頁

跳至