產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人又請陪月又買產後二十八方?

我朋友因沒有請陪月先買二十八方,
佢話如有陪月可以不需買. 但我又想補好身體.
仲有想問餵人奶可以吃二十八方碼?

大宅

Re: 有冇人又請陪月又買產後二十八方?

您問吓您陪月識唔識得幫產婦進補先啦, 又順便試吓佢問佢好唔好買28方. 若果個陪月話好呀訂28方, 咁佢應該係一個好賴既陪月. 因為通常d陪月唔buy28方. 我上一胎, 我都好似您咁諗, 打算買28方等陪月唔駛諗, 但陪月同我講28方d 藥材唔係咁值個價, 叫我千其唔好買, 佢o係我生bb前寫左個藥材list, 叫我預備定, 讓佢每天因我當時既情況燉野比我食, 真係抵好多, & 我都補得相當好.

洋房

薳然媽媽,

Can you please PM your 陪月 details to me?

Thank you very much!

Snoopywan

大宅

薳然媽媽 寫道:
您問吓您陪月識唔識得幫產婦進補先啦, 又順便試吓佢問佢好唔好買28方. 若果個陪月話好呀訂28方, 咁佢應該係一個好賴既陪月. 因為通常d陪月唔buy28方. 我上一胎, 我都好似您咁諗, 打算買28方等陪月唔駛諗, 但陪月同我講28方d 藥材唔係咁值個價, 叫我千其唔好買, 佢o係我生bb前寫左個藥材list, 叫我預備定, 讓佢每天因我當時既情況燉野比我食, 真係抵好多, & 我都補得相當好.

你個陪月好唔好呀? 幾錢度呀? 可比CONTACT我嗎?

民房

薳然媽媽
can you give me some info, i want to find 陪月, Thanks!
[email protected]

民房

我係專業陪月員, 對藥材有一定認識, 唔會建議買28方.
之前會俾產婦一張基本建議藥材方.(買齊不過幾百蚊),
其後我會每天了解產婦身體狀況(缺奶, 失眠, 出街後有風, 惡露..........)和需要度身定做個人餐單, 不單止燉品, 甜品, 代茶,湯水, 連每一道送菜都係滋補食品.(牛鰍魚, 石祟魚, 田雞, 水魚, 豬手湯(上奶), 鱆魚, 雞...........等). 體質人人不同, 同一款補品食服反應不同,e.g. 食人奶bb 面仔有粒粒即產婦燥熱要煲番d滋補食品, 此乃專業服務, 為28方不足之處.

大宅

糖心88,
您好prof 喎, 同我個陪月講既&煮野差唔多 .

各位媽咪,
我個陪月d期好密架, 我已經book&同佢簽左約, 佢會11月至出年新年幫我坐月架(第2胎)啦, 若果您地既預產期係出年新年後, 就pm我, 我比佢個contact您地啦 !

佢話過我聽佢11月之前已經full左啦 !

民房

薳然媽媽

當然, 我地係專業陪月員.

男爵府

有沒有陪月介紹? 我預產期係 12 月.

首頁

尾頁

跳至