跳至

首頁

尾頁

洋房

惡露清哂未?

我一直D惡露都不多(因為我是開刀生的),但係到而家就嚟6個星期了,都好似死唔斷氣咁,日頭會斷斷續續有D啡流出來。我上星期六做產後檢查時,醫生同我照u/s話我的子宮已經收哂了,但唔知點解D惡露都仲未清哂,真惱人!
我的網上商店,專賣優質精美日本bb用品,click入我的個人網頁參觀下吖!

別墅

Re: 惡露清哂未?

刚刚这几天清了

大宅

Me too. Still have 1 or 2 spots every day and dont know when it will stop (6 weeks already)

複式洋房

我都係啊~斷斷續續都唔知要幾時先清哂,有時粉紅多算係啡,唔知係唔係吃左薑醋同補品?

別墅

刚刚清了 (1 month)

洋房

我睇過d雜誌,有媽媽講過食咗薑醋d惡露又多返,仲變咗鮮紅色添,可能薑醋太補同太刺激了。所以我到而家仲未敢食呀!
我的網上商店,專賣優質精美日本bb用品,click入我的個人網頁參觀下吖!

民房

6個星期係唔係一定要去做產後檢查???唔知要唔要等D惡露都清哂先去???

大宅

dancingpooh 寫道:
我睇過d雜誌,有媽媽講過食咗薑醋d惡露又多返,仲變咗鮮紅色添,可能薑醋太補同太刺激了。所以我到而家仲未敢食呀![/quote]
係呀, 我尋日食左 d d薑醋, 小小的惡露又多返, 仲好紅色, 點算呀 ? 咁其實幾時先會來月經呀?
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

別墅

清是清啦。。不过我的M昨天就来了~~~~初初我还以为是我的惡露又返来。。不过量实在是比较多,加上颜色是红红的。。还有还有。。就是我又来M的感觉。。所以我想应该是M来了。。。。

別墅

係呀係呀, 上兩個week我本來差唔多清, 就開始食薑醋啦, 點知多番d, 仲係鮮紅既, 不過陪月話都唔怕食, 算係幫助推乾淨喎? 我而家無日日食, 呢兩日又清囉.

大宅

啱啱好1個月清晒

別墅

我 6 weeks 都未清. 我前日出job (化妝), 攞重野 (一個喼), 之後又多番. 我睇咗醫生, 話子宮收了8成.

我希望d惡露快d清啦! 好煩呀!!!!!!

別墅

我呢幾日冇食薑醋,d惡露就冇來, 但只係食左 d d薑醋又返,都係鮮紅色添

民房

点分辨惡露/M 呀? 會唔會响惡露完咗一段時問先離M架? 因為我近lee幾曰d血都鮮紅色, 係唔係M呢?定惡露末清?

jojo

洋房

我都係,過左成個月都未清得晒,我諗係我又食薑醋又飲酒關係...而且我係順產,成個月依家傷口重有少少痛...:-(

別墅

我到而家2個月都未完全清晒呀,健康院refer我去東區睇睇喎

別墅

原文章由 jojong 於 07-7-7 00:18 發表
点分辨惡露/M 呀? 會唔會响惡露完咗一段時問先離M架? 因為我近lee幾曰d血都鮮紅色, 係唔係M呢?定惡露末清?

jojo

Hi Jojo,

I guess it is M. Last time, my period lasted for 4 days.

首頁

尾頁

跳至