想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有什麼方法可以令到子宮內膜厚d呢?

好唔開心, 子宮內膜唔夠厚, 連做IVF成功機會都好微, 請大家幫幫忙,thanks!! :-( :-(

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 有什麼方法可以令到子宮內膜厚d呢?

食花膠

複式洋房

請問點樣可以知道子宮內膜厚唔厚呀?

複式洋房

我睇醫生時照陰超, 重會照埋d蛋蛋大唔大粒, 我睇周美仙醫生

大宅

miffymiffy,

點解食花膠會令子宮內膜厚d呢?
miffymiffy 寫道:
食花膠

大宅

睇中醫。 你直接同醫師講子宮內膜唔夠厚, 有中藥可以改善這種情況。如果你只是子宮內膜唔夠厚,其實唔係好大問題, 唔駛唔開心。

大宅

我聽一位朋友同我講,佢妹妹由細到大月經好少,用2片巾巾就得,現在己經是兩個孩子的媽媽,真是一個好大鼓勵.
各sisters唔好擔心太多.
bobochow

別墅

Me too.我都睇Dr. Chow.她都話我子宮內膜不夠厚。但她比咗d藥我塞。要塞好耐。唉!都怪自己無用!

大宅

pegpeg ,
幾時要塞藥呢?有咗後?
bobochow

複式洋房

請問是幾時塞藥, 周醫生叫我呢個cycle什麼都唔做, day 9返去照蛋, 因為現在食中藥, 佢叫我停2星期唔好食, 下個cycle先開始, 我今晚浸

大宅

hi pegpeg & elom,

我都係睇周美仙醫生架, 你地睇左幾多個cycle呀,
醫生都有話我子宮內膜唔夠厚, 今個月得5mm,
醫生話要有8mm先合格, 我有打針同埋塞藥,
我今個月有食阿膠, 唔知有無幫助呢。

係呀, 你地有無ym同msn呀, pm我丫,
可以大家傾下進展。

大宅

如果睇西醫? Day幾開始塞藥? 是否do do後? 要塞多少天?
Thanks...

民房

我去灣仔睇趙少萍中醫,好多人都話得,備註:佢唔理人有感冒,會照開藥,如果你有感冒,便要先醫好,否則手尾長。 :lol:

複式洋房

我之前內膜都係好差(仲有多囊卵巢症),只有7-8,剛剛合格果種,針炙,睇中醫,食花膠蛤蟆,都冇用。
之後7月做ivm,咩都做晒又係7-8,早晚塞藥,一兩天打針一兩次,食純黑無糖朱古力,晚晚泡腳,總之咩都做晒啦,之後又係喊餐飽。
最後,在06年12月時,醫生叫我試藥--心臟藥(我心臟好健康架),話對我內膜好d,我初時都好懷疑,仲比阿媽話我為求目的,不擇手斷! 不過要bb是要代價,又唔洗死,就試下囉!一日只係食一粒,食左十日就check到內膜有12啦!醫生話睇佢成年,最好這次啦! 之後仲決定做埋iui,排卵之後又日日食花膠,1月尾就知道bingo咗啦!
其實不育專科醫生真係會有好多方法,每個人的體質不同,真係要比d耐性去試囉!
大家都要加油喔!!

複式洋房

請問你睇個醫生同埋心臟藥叫咩名, 好神奇呀!!

子爵府

2019新春慶豚圓

我想問下點先知夠唔夠厚? 係唔係做照超聲波已經睇到呢?? ?-(

大宅

babyling,

如果醫生幫你打完放卵針, 佢會叫你之後連續兩日dodo,
之後先塞藥, 連續塞14日, 佢係一支支的,
塞藥期間可以dodo, 不過都幾貴架,
每支$50。
babyling 寫道:
如果睇西醫? Day幾開始塞藥? 是否do do後? 要塞多少天?
Thanks...

複式洋房

hohoho36,
你去照超聲波,醫生就會同你量度內膜有幾厚架啦!

elmo1004,
我係睇佐敦梁啟文醫生, 我食果隻藥係橙色, T字頭的。不過真係要問過醫生先好試丫!
祝大家早日BINGO!

洋房

littlecrazy^^

請問針炙係針邊到? thanks ?-(

littlecrazy^^ 寫道:
我之前內膜都係好差(仲有多囊卵巢症),只有7-8,剛剛合格果種,針炙,睇中醫,食花膠蛤蟆,都冇用。
之後7月做ivm,咩都做晒又係7-8,早晚塞藥,一兩天打針一兩次,食純黑無糖朱古力,晚晚泡腳,總之咩都做晒啦,之後又係喊餐飽。
最後,在06年12月時,醫生叫我試藥--心臟藥(我心臟好健康架),話對我內膜好d,我初時都好懷疑,仲比阿媽話我為求目的,不擇手斷! 不過要bb是要代價,又唔洗死,就試下囉!一日只係食一粒,食左十日就check到內膜有12啦!醫生話睇佢成年,最好這次啦! 之後仲決定做埋iui,排卵之後又日日食花膠,1月尾就知道bingo咗啦!
其實不育專科醫生真係會有好多方法,每個人的體質不同,真係要比d耐性去試囉!
大家都要加油喔!!
[img align=left]http://www.hellob.com/cache/070613-57588-16443_s3.jpg[/img]

別墅

hello sisters,
我子宮內膜得6.??mm,so要塞藥。但我趕不到打破卵針(too busy)。dr 周話下個月先

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 250