跳至

首頁

尾頁

民房

BB晚黑,扭計吵住兩老,點算好

有無法子另個囡囡吾好半夜扭計.,吵到老爺奶奶黑口黑面 :cry:

大宅

Re: BB晚黑,扭計吵住兩老,點算好

要個BB唔嘈就D大人, 都真係幾難, 你叫你老公同你62 99解釋返啦, BB半夜嘈係好正常架喎...
以前我62 99都係咁, BB半夜嘈, 第二朝佢就問我點解琴晚BB嘈, 我就同佢講, BB半夜實嘈, 我都control唔到, 佢仲邊有聲出...

民房

佢0地都無出聲.但日日是0甘自己都吾好意思啦
好想搬出去亞,吾知有無人同我一樣諗法呢

禁止訪問

大宅

我之前都係同62 99住既, 咁bb半夜要食夜奶, 實喊架啦, 我62每朝都會問我, 做乜琴晚又喊呀, 係"又"呀, 我咪答佢, 肚餓咪喊囉, 但到最後, 夾唔到啦, 都搬開左住......

洋房

All babies cry, try to explain to them baby can't speak, that's the only way of communication between babies & adults. Babies don't know how to control their emotion, so hope the adults understand and control their emotion.

Nothing can do in fact.

男爵府

你試下同bb講,話bb你唔好喊啦,你噤喊法會嘈住爺爺嬤嬤訓覺

大宅

agree~
不過其實屋企多個BB就肯定係錦架啦,有咩唔好意思wo,話曬個孫拒地都有份架啦,等BB大個D米唔會喊甘多架啦,唔係幾十嵗人去嬲個3個月人仔啊嘛?!如果可以嘅話,你都唔想BB成日喊啦!你都無法架啦~
[quote]
stellakm429 寫道:
你試下同bb講,話bb你唔好喊啦,你噤喊法會嘈住爺爺嬤嬤訓覺
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

侯爵府

下...有邊個 BB 唔扭計嫁... 有咩好黑面 jack...

不過你試下 "噓" 佢...

要有節奏...噓噓噓...噓噓噓...噓噓噓...

我個仔一 over tired... 暗佢訓時會發晒癲... 又典又ee or or.... 我一跟住 D 搖籃曲既節奏 "噓" 佢... 佢就會平靜落黎嫁喇...

大宅

BB夜晚扭計實有啦,同佢哋解釋吓囉,無理由叫個bb去就個大人呀,同埋叫佢哋回憶番佢個仔細個嗰陣夜晚有無嘈有無喊,佢哋又點樣做??? 大家互相遷就吓啦,電視都有講啦 "一家人嚟呀"

複式洋房

MrsHarbutt 寫道:
All babies cry, try to explain to them baby can't speak, that's the only way of communication between babies & adults. Babies don't know how to control their emotion, so hope the adults understand and control their emotion.

Nothing can do in fact.

同意.
一般老人家都認為babies cry係唔開心, 所以直覺上認為係湊得babY唔好, 因此又問你點解又黑面啦.

如果BB 半夜cry 只係眼訓的話, 就解釋俾佢地聽<baby can't speak, cry is their only way of communication, 佢只係因為肚餓所以CRY>. 你BB係咪固定某個時間要食架? 如是的話, 早些少準備好D奶(例如4AM肚餓3:50AM就起身沖奶餵奶)咁BB就唔CRY啦. 咁樣都唔係要"就"62 99, 不過既然知道佢某個時間要食咁就可以唔使CRY.
Athena

大宅

其實bb扭計都好正常, 個個bb都係咁架啦, 唯有大家都忍下囉, 話晒bb仲細個嘛.

再大個d, 介左夜奶, 咪大家都有覺好瞓囉, 係咪?

我個仔仔半夜都會起身架, 但係就唔會喊囉, 只係er er ar ar咁. 飲完奶就好快瞓番!

首頁

尾頁

跳至