美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

我生之前172磅,生左155磅,現在我125磅.

由過年開始減肥,一直堅持到現在,減了約30磅.
:-P

別墅

2019勳章

Re: 我生之前172磅,生左155磅,現在我125磅.

我冇去參加減肥公司,也沒有去見營養師,沒有買減肥產品,用的只是最便宜的減肥方法.亦冇做運動(我知唔係咁好).

別墅

那我想請問你,究竟你用什麼了方法減呢?
因為我都好肥下。

別墅

2019勳章

因為我較矮,所以我仲要減多15-20磅先ok.我仲努力緊.
方法好簡單,就係早餐食脫脂奶加燕麥片.
初時食兩個星期冇乜瘦,過了兩個星期會瘦得好快,不過又唔好太快,否則會皺皮.
第三個星期開始瘦,一直keep住食,再過兩個星期就開始減中午那餐.份量減半.不過肉,菜,魚都要食,飯也要食,否則唔夠營養.
只要一直keep住,我就一直有瘦.
其實速度都好快.

我都希望自己可以快快減多20磅.
仲有,我冇用firming,皮膚都冇鬆.我唔係十八,廿二後生女.
希望大家都可以用又平又有用的方法瘦.

男爵府

燕麥片 係咩來??

別墅

I like 燕麥片 too. I also put non fat milk powder and sometimes a little bit coffee powder or chocolate powder. If I don't want to eat sweet taste, I will put canned tuna fish. It tasted pretty good, like congee with fish and I take it as dinner.

chanbdaddy 寫道:
初時食兩個星期冇乜瘦,過了兩個星期會瘦得好快,不過又唔好太快,否則會皺皮.
第三個星期開始瘦,一直keep住食,再過兩個星期就開始減中午那餐.份量減半.不過肉,菜,魚都要食,飯也要食,否則唔夠營養.
其實速度都好快.

仲有,我冇用firming,皮膚都冇鬆.我唔係十八,廿二後生女.

大宅

睛靈勳章

Josa 寫道:
燕麥片 係咩來??

貴格燕麥(用熱水即沖)
del

別墅

I like to cook with 咸牛肉, taste good

男爵府

我未大肚前115磅,生之前180磅,生完160多磅,阿囡今個禮拜兩歲,我而家128磅,仍有十多磅未減到。。。 :-(  

唔緊要,我會繼續努力! 

等阿囡8月番o左n1,我就去跳舞減肥!

男爵府

thx!

燕麥片一定要用熱水沖嗎??

脫脂奶要先整熱????

joyce_531 寫道:
[quote]
Josa 寫道:
燕麥片 係咩來??

貴格燕麥(用熱水即沖)[/quote]

複式洋房

chanbdaddy,

can you give more details about your lunch and dinner content ? do you eat meat and rice during lunch and dinner ?

tks.
eirene

禁止訪問

別墅

2019勳章

lunch同dinner冇特別唔食或選什麼來食,因為工作關係,有得(時間)食已經好好,份量減半就得.Dinner我唔敢減,因怕老公鬧,而且唔得閒煮成日出街食,尤其是燒味飯.如果這兩餐有節制可能仲好.
如果用錢減肥,我寧願用錢美容.不過生完B返工很忙,完全冇時間,希望遲D可以做facial.
Eirene 寫道:
chanbdaddy,

can you give more details about your lunch and dinner content ? do you eat meat and rice during lunch and dinner ?

tks.
eirene

伯爵府

好媽媽勳章

thanks for sharing.

洋房

Congratulations!!!
Since i love eating so much, though i want to keep fit but it is really hard for me on diet but i will try my best anyway. However, i am scared to disclose my weight here ... terrible :-( :-( :-(

由 chanbdaddy 於 2007-06-14 21:48:56

其實速度都好快.

首頁

尾頁

跳至