跳至

首頁

尾頁

大宅

餵人奶媽媽出街有冇試過???

本人住香港東區, 試過去康怡吉之島、太古城中心以前Uni、崇光(其實是試身室) & 香港國際機場. 很少地方有得餵人奶, 除了設有餵奶地方外, 請問你哋有冇試過, 隨時隨地餵, 如有的話, 用什麼揹帶餵, 因本人暫時還未接受得到隨時隨地餵, 但有想可以去街可以去晚一點, 唔知大家還有什麼方法呢??

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

Re: 餵人奶媽媽出街有冇試過???

用babysling餵
如果都冇帶
搵件外套都得~

別墅

如非不得已,用jacket
不過通常會去返carpark入車餵

複式洋房

用外套遮住囉, 或者叫老公坐係隔離遮住. 呢面D人好有丰度, 一般都唔會眼望望

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

帶定披肩出街吧
有for餵baby用的nursing bib, 有鈕扣固定方便雙手抱baby; 但普通披肩一樣可以
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

我地呢度個個shopping centre都有餵奶房, 所以多數係餵奶房餵!!

不過我都試過係火車, ferry同埋沙灘上面餵, 我手抱跟住就咁用條圍巾圍住lor!! 都ok, 其實咩都睇唔到, 不過我老公就驚到死... 不停周圍望, 我咪鬧鬼佢lor, 本來都無咁多人留意ga, 你係度周圍望黎望去坐唔停, d人覺得怪先望之嘛~~

首頁

尾頁

跳至