美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

搽指甲問題

禁止訪問

Re: 搽指甲問題

大宅

OPI 幾易用. 但要遮住白色新出的甲,就視符用的顏色. 淺色粉底較難遮到,但看起來較自然. 银底或許可以,但好像比較唔流行.
至於黄甲的問題,我也有此煩惱. 幫我修甲的姐姐講,係因為指甲長期缺氧. 我又懒,常常4~5天才remove,之後馬上又搽. 所以現在少搽了,要搽也1~2天就remove. 情况好多了.
我只是用家並不專業, hope to share some idea. :-P

大宅

Dior既甲油好正架﹗佢有隻粉紅色應該幾arm你既要求
不過我平時無搽base﹐因為我唔係成日搽甲油。不過我d甲又無黃過。

大宅

我用 ettusais..
好好用~
上年買左一 pack 18枝的 mini size~
可以玩 mix and match..
正~

平時大枝的$70
佢 5 月時又有 limited edition 出左..
都幾抵玩的~
去睇睇吧..
by the way,
佢既 base+ top coat 都好好用~
用左之後好 shinny~~

[img align=left]http://i6.photobucket.com/albums/y233/kinkioby/0011mm7.gif[/img][img align=left]http://i6.photobucket.com/albums/y233/kinkioby/c85190be95bq7.gif[/img]

大宅

bbfamily,
請問你多久remove甲油

大宅

我平時通常都係星期五搽﹐因為星期六日都會出街﹐甘我多數係星期日晚或星期一就remove佢喇。因為平時一至五我都凈係揍女﹐唔會點化妝。 :-P

大宅

咁你的習慣就好健康. 我同你啱啱相反, 返工時就成日搽, 搞到啲甲好唔健康. 最近休息, D甲先跟住休息咋. 唔該晒! :lol:

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

bourjors 有一set 係搽 french nail 的
可以去 屈人寺看看

我依家仲玩埋 nail sticker (sasa 好多 好靚架)
在 sticker 上 補 2-3次透明 top coat,
keep 到 2-3日 (岩岩 一個 weekend)

平時要比d 甲 抖下氣
有時又要搽d 護甲油
等d 指甲 硬d, 冇咁易 折斷

去 又一城 屈人寺 及下, 果度幾多 護甲野~~

大宅

完全同意. 我也在屈人寺到買了1 set french nail set. 未試過. 如果OK的話, 1~2日就remove. 幾十蚊, 無外面修甲咁貴,抹咗無咁心痛,又無咁傷甲.

大宅

咁粉底確係靓好多. 法甲通常有2種粉紅底, 1隻偏少少紅的較透, 另1隻偏少少白的,較能遮到白色的新甲,雖未至全遮晒,但搽2層後都好自然.
OPI,好多修甲的鋪頭都有, e.g.中環IFC,銅鑼灣皇室堡,尖沙咀山林道都見過. :lol:
堯堯豬媽 寫道:
因為我想好似人地要法甲果隻粉紅色咁,但我又5可以整法甲條白色邊,事關揍小朋友好5方便,我都係搽腳甲架咋

OPI產品係邊度有得買 [quote]
Watt 寫道:
OPI 幾易用. 但要遮住白色新出的甲,就視符用的顏色. 淺色粉底較難遮到,但看起來較自然. 银底或許可以,但好像比較唔流行.
至於黄甲的問題,我也有此煩惱. 幫我修甲的姐姐講,係因為指甲長期缺氧. 我又懒,常常4~5天才remove,之後馬上又搽. 所以現在少搽了,要搽也1~2天就remove. 情况好多了.
我只是用家並不專業, hope to share some idea. :-P
[/quote]

首頁

尾頁

跳至