論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB一歲後換過工人既網友請幫忙!!

BB一歲後換了個工人,已經過了7個月,BB重係好多時我地要出門就哭,臨睡前工人抱佢入房又哭.而且最近更嚴重,你地BB會唔會?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: BB一歲後換過工人既網友請幫忙!!

bb大喇, 佢想父母陪佢地係好正常嫁. 如果 bb見你地出門口唔喊你就頭痛喇, 即係你地響佢心目中冇地位.

有時未必工人對bb唔好佢先會扭要你地, 而係佢地都有思想, bb知父母先會比到快樂佢地, 所以佢地咪咁想 ”痴” 父母囉.

我bb於我同老公返工時都會發脾氣,唔想我地走.而家好d,會唔開心,但會say bye.

你應該多d同bb傾計,同bb講媽咪daddy返工,好快返來陪佢玩. 真係得嫁.

訓覺都係,同bb say goodnight. 

大宅

我個女,依家18個月,呢個工人湊佐佢大約4個月,間中見我地出街唔帶埋佢就會喊,不過我地返工出門口佢就多數唔會喊,好似知道我地幾時去街,幾時返工咁。

子爵府

父母始終係親人,佢吾要你你就驚.我大,細女都係咁架.不過大大下吾會架,佢知你夜晚放工會返來,睡前安撫下佢就得架啦.總之吾好靜靜雞走左去街,一定要同佢講聲就得啦.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

好的方面諗佢唔捨得你地, 壞方面諗係工人對小朋友唔好, 所以你要留意工人的表現

首頁

尾頁

跳至