懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有左bb的sister點解我有左一個月,但仲未有尿頻,只有胸脹痛同眼訓

你地係未一有左就有尿頻,why我仲未有,好擔心呀

洋房

Re: 有左bb的sister點解我有左一個月,但仲未有尿頻,只有胸脹痛同眼訓

bbhappy68,

點會咁快尿頻架!

你嗰子宮都未脹大,起碼兩,三個月啦!

胸脹痛同眼訓,好正常吖!

rosanhappy

民房

Re: 有左bb的sister點解我有左一個月,但仲未有尿頻,只有胸脹痛同眼訓

我而家十星期左右,都係第二個月會尿頻、作嘔,不過醫生話個個人唔同、甚至第一胎同第二胎既都會有唔同既反應架...唔洗擔心喔﹗
我呢個禮拜連作嘔同尿頻都少返咁添,而且我一直都無真係嘔過架,只係反胃同想嘔啫~不過就有眼瞓同胸脹痛﹗

子爵府

hi,yokicheng,rosanhappy
多謝你地的解答,我放心啦,有無其他sister可分享一下的,THANKS!

男爵府

我下個月生啦, 但到而家都冇乜尿頻, 可能我飲水唔多卦, 有B開頭三個月, 都只有胸脹痛同眼訓, 連作嘔都冇ar..

大宅

我9月生, 一直都無尿頻, 又無嘔, 連胸脹痛都無 (但個胸就大 o左 好多 ) d同事都等到我見肚先知我有 o左 !

只是成日想訓同要少食多餐!

子爵府

懷孕反應個個都唔同架,唔駛擔心

我成個懷孕期都無咩點尿頻過,原因不明 (都唔算飲好少水啊),直到宜家到最後一個月先頻密左少少,都係有時夜晚起身去一次,但唔係晚晚都需要。

我甚至連胸脹都無... 成個懷孕期個胸只係大左小小

反而頭三個月真係超級倦同眼訓。好多懷孕特徵唔係個個都有 (嘔都唔係個個會嘔),但我未聽過有人在頭三個月會唔倦的。

子爵府

我而家放心啦,原來唔係人人都會有尿頻,我而家5week,剛照到胎囊,希望兩星期有心跳,唔該你地呀 :lol:

首頁

尾頁

跳至