跳至

首頁

尾頁

民房

我覺這一區的媽媽與九龍很不同

這一區的媽媽很好話我知那兒買東西最便宜最好,又介紹我入親子王國討論區聊天之餘,又可以了解更多這兒的事!happy happy

別墅

Re: 我覺這一區的媽媽與九龍很不同

Agree!

我都很喜欢上水 d 人 和 事, 親切 & 熱心, 所以要留係上水住, 唔想搬走呀!

Ken_mama 住系邊樹呀?
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我地會互相交流意見架...歡迎你加入..

別墅

ken_mamama,

歡迎你呀! 我住喺粉嶺架, 得閒入嚟傾吓, 我都覺得北區的mama和小朋友都好好多, 當然都有少數不良份子, 但都無影響到我對這地區的好感

珍珠宮

粉嶺 d MaMa 勁 nice ga

大宅

2019新春慶豚圓

professor 寫道:

同意, 因我都係

侯爵府

but 無你份

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

搞笑

hihirita 寫道:
but 無你份 [quote]

[/quote]

珍珠宮

but 無你份

作 c 你丫, 破壞我型像

我 5 nice 你又 day day 同我吹水 因住我會食左你 ar

大宅

Mrs So,
Agree with you .....so funny !

mrs.so 寫道:
搞笑

[quote]
but 無你份 [quote]

[/quote][/quote]

民房

我以前都住過觀塘, 搬左入來粉嶺咁耐都覺得呢度真係幾好住。 不過小朋友選學校既問題真係要小心, 同埋成日要睇得好緊, 唔係唔知佢地幾時學壞。

大宅

別墅

估唔到咁多mama係粉嶺住喎
小朋友的問題, 邊區都要睇緊, 你哋的小朋友幾大呀, 到咗報分时間未, 我個細仔小五, 今期要報分, 真係緊張過佢呀!

侯爵府

唔好意思, 我地比較粗魯, 但又鐘意講真話 [quote]
pinglamwan 寫道:
Mrs So,
Agree with you .....so funny !

[quote]
mrs.so 寫道:
搞笑

珍珠宮

唔好意思, 我地比較粗魯, 但又鐘意講真話

5 係我地, 係你比較粗魯姐

何止粗魯 ar, 仲 short short 地 tim ga

民房

Hi!你地好有趣,係網上認識到你地都無想過你地咁風趣。我都擔心自己個小朋友智否學壞,但又要返工,無辦法啦!一句講晒,做了人媽媽,就唔同以前了,凡事都擺ken仔第一,老公次之,有時自己都無時間休息下。

珍珠宮

Hi ken_mamama,

I am a working mama, 都好大 pressure, 所以o係 BK 玩下, short 下 & 癲下都係減壓方法黎 ga

me too la, 凡事都擺小朋友第一, 老公次之,有時自己都無時間休息下 :-( :-( :-(

別墅

係呀, 所以得閒上嚟傾吓, 講吓, 真係好happy架

珍珠宮

smaller 寫道:
係呀, 所以得閒上嚟傾吓, 講吓, 真係好happy架

U need to work on Saturday ? Me too la, 變態 ga 我公司仲係長長週 tim ga

別墅

professor,

我都係咁話, saturday都要返, 又冇野做喎
我公司都係長週架, 返半日, 你呢?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題