樓市動向

跳至

首頁

尾頁

洋房

新居入伙~正!

經過兩次搬屋,兩次裝修,換來嘅係一肚火 ...今次為左d小朋友返學嘅問題,又要搬新居啦!但今次裝修到搬屋入伙,我真係好開心...事源係第一同第二次裝修之後,我對呢d裝修公司完全失去信心,心諗今次裝修又唔知會發生咩事啦,我完全唔敢行入去個d室內設計公司呀...幾經朋友介紹,我先知道原來呢個行業仲有d有職業操手嘅人,係我裝修其間出現左問題,個水喉位漏水,仲要比我見到(係我想鬧佢之際 ),佢竟然同我講:小姐你企埋一邊先...跟住佢走去教d師父點樣做返好,我已經心諗,真係唔同我上兩次經驗(個d designer,只係識畫公仔,唔識d工程野,仲要問返d師父點做)...之後我等左一陣,佢行出黎同我講,頭先我知你好想鬧我,我都會企係度比你鬧,同埋同你say sorry,但一定要解決左件先,如果唔係就仲大件事(因為會漏到成屋水)... 我聽完佢講,真係想笑出黎...之後我同返我個朋友講,我覺得佢地嘅服務態度好到令我出奇,佢先同我講,原來佢地公司show room係上樓店,從來都唔會做生客,個老闆d客全部都係山頂客...(嘩...咁我咪好好彩,我係九龍城唐樓客都有咁嘅服務 )到而家裝修完,我有d咩問題,都有人同我跟架(唔會好似個d室內設計公司,收完$連影都唔見呀)就係呢樣野,已經令我開心到不得了!
係呢度只係想同大家分享一下個人不開心/開心嘅經歷,我唔係賣廣告,請尊重呢個係討論區,謝謝合作!

複式洋房

Re: 新居入伙~正!

Tracy

對唔住.
我想八卦一下
妳新居九龍城唐樓好唔好住
係咪好大好見使
有無lift
貴唔貴
我都揾緊樓

複式洋房

tracy_house1028

有冇相睇呀?

別墅

我想搵人裝修, 可否介紹一下, 或者pm 相 / detail 參考一下

thanks

別墅

恭喜你找到一個好既裝修師傅, 要遇到一個有責任感既師傅好緊要, 就算你間屋裝修得幾靚, 好睇唔好用係冇用架.

我既情況同你差唔多, 所以我都好好彩能遇到一個咁好既裝修師傅.

jjvccma

別墅

jjvccma,

can u pm me the details?

thanks

大宅

jjvccma,

can u pm me the details?

民房

Tracy and jjvccma,

Can u pm me the details of your contracting company?

Thanks.

洋房

我已經pm左比你地啦,希望幫到你地啦!

別墅

tracy_house 1028,

可唔可以再pm 多次, 我未收到呀

thanks a lot
mm111

複式洋房

Dear Tracy,

Would you please pm the details to me?

Thank you very much.

kwankit

別墅

Dear Tracy_house,

我間屋住左十年, 都想裝修下, 麻煩 pm 個裝修公司資料比我呀.

仲有, 我想問問九龍城有無樓出租呀, 因我個囡九月會轉去九龍讀書, 我依家都搵緊樓租.

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

我屋企人去年底都剛裝修

洋房

kwankit,detungmama,
我已經pm左比你地,check it!

民房

Please pm me the photos and details, thanks a lot!!!

民房

jjvccma,

Please send me the details and photos of your new decorations. Thanks!!!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

Hi hi,

I also want to know the contact and photo. Please send to [email protected] Thanks.

複式洋房

Hi tracy_house1028,

I also want to know the contact and photo. Please send to [email protected] Thanks.
汶靜 出生05年04月03日廣華

複式洋房

Tracy

Please PM me details. Thanks.

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Tracy and jjvccma,

Can u pm me the details of your contracting company?

Thanks.

首頁

尾頁

跳至