懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人產前檢查睇黃建明醫生?

有無人產前檢查睇黃建明醫生(旺角)呀? 他好唔好架? 有無意見可參考?

大宅

Re: 有無人產前檢查睇黃建明醫生?

我生第一胎時係黃醫生幫我接生, 宜家第二胎, 都係搵黃醫生, 佢好細心, 好好人, 又有經驗.

大宅

請問你係順產定係開刀呀? 係邊間醫院生呀?
佢收費貴唔貴呀? 因為我都係朋友介紹, 仲未諗定搵邊個醫生, 本想找女醫生, 有人介紹巫少慈醫生, 我都唔知點好!

大宅

我第一胎係4-5年前法國自然生, 吾係package, 用左2萬左右, 呢胎如無意外都係自然生, 醫生話宜家大約要2萬3 千至2萬5千.

sorry, 吾知巫少慈醫生資料.

大宅

請問你住左幾多日呀? 2萬幾元係咪包咪醫生費同埋住院費等所有費用?
請問自然生係咪好痛呀? 咁你臨生時係咪在預產期個日入院, 由醫院的醫生和助產士幫你接生呀?
(不好意思, 問你咁多問題, 因為我第一胎, 咩知識都無, 身邊既朋友都未懷孕, 請多多指教.)

我而家仲未做第一次產前檢查, 因為黃醫生要七月中才有期, 好緊張呀!

大宅

相中人係咪你女女黎架? 好可愛呀! 我都想生番個女女呀!

大宅

[quote]
小孖寶 寫道:
請問你住左幾多日呀? ------4日3夜
2萬幾元係咪包咪醫生費同埋住院費等所有費用?--yes
請問自然生係咪好痛呀?----我個人覺得真係好痛!!!
咁你臨生時係咪在預產期個日入院------比預產期早10日
由醫院的醫生和助產士幫你接生呀?-----一路由助產士幫我, 直到真係生得醫生就出現.
不好意思, 問你咁多問題, 因為我第一胎, 咩知識都無, 身邊既朋友都未懷孕, 請多多指教.------no problem
我而家仲未做第一次產前檢查, 因為黃醫生要七月中才有期, 好緊張呀!-------你依家幾多週呀? 2個月先去見醫生都未遲.

禁止訪問

大宅

係我囡囡黎架, 過獎!!!!!!!!!!
祝你生個又可愛又健康既bb女啦啦

小孖寶 寫道:
相中人係咪你女女黎架? 好可愛呀! 我都想生番個女女呀!

大宅

我都係睇黃醫生, 佢好好人有問必答, 不過次次睇佢都要等好耐, 我上一胎都係佢開刀接生

大宅

謝謝你啊!
我而家有左五個星期, 第一次產檢見黃醫生係八個星期左右! 我都有排廣華, 但要十一個星期多才第一次檢查. 這段時期,我只係自己買葉酸食, 其他就無喇!
我仲諗緊開刀定係自然生, 哈哈, 真係好多野諗呀......

首頁

尾頁

跳至