論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我朋友同我講

我有個朋友佢係教幼稚園,琴日佢同我講佢會同個工人續約,佢話佢個工人做得幾好,咁我話你平時點同個工人相處,佢話佢會好似對小朋友咁,佢比

珍珠宮

Re: 我朋友同我講

我無咁好耐性、心機日日chop印仔喎,我每個月出糧係咁以讚幾句就算
有乜唔妥就即時出聲
個員工日日俾人"e",我唔覺得好過癮

別墅

勤工獎 ar, in deed , this is a very good method.

子爵府

幾千蚊請個成年人,晚晚同佢對功課,佢吾傻我都傻.我話佢個工人扮傻姐?吾同你返工,日日放工俾老細照肺,你都好like你老細??

複式洋房

[quote]
娃娃菜 寫道:
我有個朋友佢係教幼稚園,琴日佢同我講佢會同個工人續約,佢話佢個工人做得幾好,咁我話你平時點同個工人相處,佢話佢會好似對小朋友咁,佢比

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我又覺得幾好笑喎. 各人對待工人用唔同方法,最重要個工人受囉. :mrgreen:
有少少獎勵,都係一種動力黎既.
我好少比$$個工人做獎勵,但我會係平時同佢傾計時留意到佢有咩需要,而送比佢,但唔會成日咁做,因好易會令佢誤會以為係奉旨.
但我好覺得如發現工人係工作上有唔妥/做錯,一定要即刻出聲,唔好積埋係個心,耐左就一爆好大劑架啦.
千祈唔好覺得算啦,忍佢啦..呢d心態最易出事.

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

幾好喎 我覺得自己對工人 = 教多個女

我都認同 "如發現工人係工作上有唔妥/做錯,一定要即刻出聲,唔好積埋係個心,耐左就一爆好大劑架啦"

首頁

尾頁

跳至