家庭理財

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

用eipo抽新股係咪上時日可以即時賣出呀?

如題

等待驗證會員

Re: 用eipo抽新股係咪上時日可以即時賣出呀?

yes

大宅

唔係,都要好似白表申請一樣等收到實物先可以拎去賣,其實同用白表申請一模一樣,只不過方便D唔使去派表處拿.

等待驗證會員

sorry!我話係嘅意思係當日收到可即賣掉。

大宅

lisatsoi 寫道:
唔係,都要好似白表申請一樣等收到實物先可以拎去賣,其實同用白表申請一模一樣,只不過方便D唔使去派表處拿.

lisatsoi ,
下!原來ipo都有實物收架, 我以為hsbc用sms通知就可以買賣添??

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

又係要收到實物,但又要$50手續費

大宅

no need to pay $50 handling charge ka wor through Eipo (white form) apply new share.

侯爵府

好媽媽勳章

我抽eipo 係王表 唔晒比手續費 中唔中都唔收喎 我用緊 東亞now

大宅

ShinTeresa 寫道:
我抽eipo 係王表 唔晒比手續費 中唔中都唔收喎 我用緊 東亞now

哦!我去問問先!!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

睇清楚, 係講緊eipo, 唔係你經hsbc 申請的 ipo。
https://www.eipo.com.hk/ipo.aspx

kk-can 寫道:
下!原來ipo都有實物收架, 我以為hsbc用sms通知就可以買賣添??

複式洋房

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至