在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問我簽左約三個月..因為屋企有事唔做份工!

如果我真係走左去唔做..而佢寫明左如果終止合約要賠返三個月連一個月通知比佢!佢會唔會真係告我..叫我賠錢架??而我唔理佢由得佢追追到至算得唔得呢??
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

大宅

Re: 請問我簽左約三個月..因為屋企有事唔做份工!

最好打去勞工署問下好d~

複式洋房

man0219, 我上個月離職期間都想早走, 當時問過勞工署, 佢地話要雙方協議離職日期, 可以縮短, 可以順延長, 但始終都要雙方達成協議, 您最好問問勞工署, 如果被對方告就麻煩了. :-( :-( :-(
:-) :-D

大宅

SiuHak 寫道:
man0219, 我上個月離職期間都想早走, 當時問過勞工署, 佢地話要雙方協議離職日期, 可以縮短, 可以順延長, 但始終都要雙方達成協議, 您最好問問勞工署, 如果被對方告就麻煩了. :-( :-( :-(

唉!我諗公司唔會咁好死!因為快有間舖開唔夠人!做左好耐個d人話呢間公司要人簽約唔比人走!所以我諗都唔肯架喇!但真係唔想對住個度一個人囉!衰到死∼而且我個女由出世到兩歲都係我湊慣!佢見我返左工就要搵我!我好唔捨得掉低佢!而且我家姐又岩岩生左!媽咪顧住家姐個bb又要湊埋我個女∼好辛苦!所以我想唔做囉! :-( :-(

寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

複式洋房

man0219, 我好明白您的處境. 您問o下勞工處再問問您公司可否放人, 或者有得傾呢. 唔得至算lor.
:-) :-D

大宅

其實我有個好差既諗法...如果佢真係唔比你走..依你又真係唔想做既...咁得閒請下假lor...

首頁

尾頁

跳至