跳至

首頁

尾頁

民房

有無bb打五合一or六合一針

Hi,
我預產期30/6,現在好緊張,我住深井,有無朋友可以告訴我BB打針在健康院好d或私家醫院或診所???因為打針時間都有D出入,都唔知边個才正確,荃灣有边間兒科診所較好??
希望大家幫吓我, Thanks!

複式洋房

Re: 有無bb打五合一or六合一針

我問過葛量洪健康院啦,佢地而家打緊4合1,所以我諗住同bb係護協參加打5合1再加一針水痘$2100,可以係附近既診所打,幾方便~
仲有大家可以打去健康院問下而家打緊幾多合一既針,好似話新界有某d區打緊既係5合1呀,如果係就唔駛比錢出去打

大宅

全港健康院都只提供4合1,5合1/6合1一定要去私家醫生度打
bbeatrice 寫道:
好似話新界有某d區打緊既係5合1呀,如果係就唔駛比錢出去打

複式洋房

我覺得打六合一會好點...因為而家咁多病菌...

返正都係打..不如一次過打咗去!!

我都係book 私家打...要打三次..每次好似要六百多元度啦∼∼∼∼

複式洋房

請問邊度打6合1比較好...同埋邊度打肺炎鏈球菌針好d? 有無d一站式服務? 價錢方面又係幾多?(最好係港島區)...THX!

大宅

firstmama 寫道:
請問邊度打6合1比較好...同埋邊度打肺炎鏈球菌針好d? 有無d一站式服務? 價錢方面又係幾多?(最好係港島區)...THX!

原本我諗住同bb打6合1, 但我係bb滿月時去了健康院打乙型肝炎第2針, 所以只可選擇打5合1, 大家如果選擇打6合1的話, bb滿月時就無需去健康院打針

我阿B打了5合1, 6合1和肺炎鏈球菌針,診所係天后
2, 4個月:5合1---$580一針
6個月:6合1---$680一針
2, 4, 6個月:肺炎鏈球菌針---$650一針

複式洋房

ricatong,

請問可唔可以提供埋天后呢間診所的電話同地址呀? thx!

大宅

firstmama 寫道:
ricatong,

請問可唔可以提供埋天后呢間診所的電話同地址呀? thx!

已PM你, 打去問問先啦 :-P

首頁

尾頁

跳至