論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

新印姐用了2星期, 頂佢唔順想炒佢, 是否仍須1個月通知金/期??

新印姐用了2星期, 頂佢唔順想炒佢, 是否仍須1個月通知金/期??

有咩方發可以唔俾??
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

大宅

Re: 新印姐用了2星期, 頂佢唔順想炒佢, 是否仍須1個月通知金/期??

係,你唔止要比一個月代通知金,仲有:

(a) travelling allowance $100.00
(b) Air ticket to Indonesia

Salary for two weeks being serviced (3400/30 x 14)

大宅

Re: 新印姐用了2星期, 頂佢唔順想炒佢, 是否仍須1個月通知金/期??

要比1個月通知金/期架....冇咩方發可以唔俾架...除非以後唔用就唔需要比 :-( ...

大宅

2019新春慶豚圓

me too :-(

......my bun also work 3 weeks. I hate her so much..........I will deliver her to agent tomorrow.

珍珠宮

2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

hihi tracy

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 DHA勳章

實在太唔公平啦!
請著D死蠢/精過鬼既工人幫唔到手不特止, 重要比錢比津貼比埋機票"歡送"佢, 呢D係咩野法例?
完全冇諗下我地D僱主既感受, 你估請親工人都係有錢冇"定"使既有錢人咩, 好多都係公一份婆一份, 冇時間照顧BB既父母, 真無奈
主 賜 平 安

水晶宮

慘過"出來行,預左要還",我地班僱主做錯咩事呢?

大宅

我都覺得d僱主好無辜!

我都剛剛請了個新賓賓, 話係台灣做

首頁

尾頁

跳至