夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果老公突然之間話去武漢學野,你地信嗎???

其實,我同我男朋友係分開住傢啦!!!
但係,我就大住個肚...
佢有日話佢要去武漢學野喎,咁我就問佢要去幾日...
佢就話去2日1夜既,之後就話3日2夜,再之後就4日3夜...
今日仲同我講話要去5日4夜喎!!!
我真係有d唔信佢傢...
如果,你地係我會點做呀???
我係唔係又做錯左呀???
你地既老公會否成日去公幹嘛???
如果,你地既老公去公幹,你地又大住個肚會否叫你地老公唔好去嘛???
如果,你地既老公去公幹,你地又大住個肚會做d咩呢???
講真呀,我真係好少見到我男朋友傢!!!
佢從來都冇試過離開我咁遠傢~~~
點算呀...
我真係好煩~~~~~~~~
5日4夜真係好長既時間!!!
:-(
http://hk.myblog.yahoo.com/ericakwan1987

子爵府

Re: 如果老公突然之間話去武漢學野,你地信嗎???

去武漢做咩先?? 公幹?? 如果係公幹就無辦法喇, 要搵食搵奶粉錢嘛~ 5d4n好快過, 你米好似平時咁生活, 小心d好好照顧自己同肚內bb, 通長途電話保持聯絡同溝通. 唔好諗太多野啦~
願主與你們同在,也與你的心靈同在!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

e.........乜你老公/男朋友肯/同意要個bb啦?

唔明

<<講真呀,我真係好少見到我男朋友傢!!!>> 咁佢去5日4夜都冇問題啦。
天空之城, 快樂之地

別墅

PCCW2319 寫道:
e.........乜你老公/男朋友肯/同意要個bb啦?

唔明

<<講真呀,我真係好少見到我男朋友傢!!!>> 咁佢去5日4夜都冇問題啦。

係呀!!!
我男朋友肯定要亞B傢啦~
不過,我同佢係分開住傢咋嘛!!!
佢從來都唔會離開我咁遠傢~

http://hk.myblog.yahoo.com/ericakwan1987

別墅

Mrs.Chan 寫道:
去武漢做咩先?? 公幹?? 如果係公幹就無辦法喇, 要搵食搵奶粉錢嘛~ 5d4n好快過, 你米好似平時咁生活, 小心d好好照顧自己同肚內bb, 通長途電話保持聯絡同溝通. 唔好諗太多野啦~

佢話跟人地去學野喎...
本身就話2日1夜既.......最後佢話佢要去5日4夜啦~~~~~
唉,都唔知係唔係真傢!!!

子爵府

我唔知你地之前發生咩事, 竟然佢都要bb, 點解唔一齊住呢?
跟朋友去學野? 學咩野呀, 講唔講得呀?? 又可唔可以講下你地之前點解唔想要bb同點解唔結婚一齊住呀?

子爵府

我睇番你之前的留言, 其實好多媽咪都俾左忠告你~
你先得19, 真係要三思~

別墅

Mrs.Chan 寫道:
我睇番你之前的留言, 其實好多媽咪都俾左忠告你~
你先得19, 真係要三思~

我決定左既野,我就唔會去改變...
佢要亞B係因為我身體唔好,同埋佢好鐘意亞B...
我覺得結婚同唔結婚都冇咩所謂啦!!!
咁肯要亞B,我肯照顧亞B咪得囉~~~
但係,佢今次去5日4夜佢話頭3日都去學人買地~~~
之後,本身第4日就話返黎...
但係佢朋友講話冇機票返香港~~~
咁呢幾日真係好漫長~~~~~~~~ :-(

水晶宮

反正你地都唔係一齊住,你又話你地平時都好少見面,咁佢去5日4夜對於你黎講應該唔會成問題架???
反正你平時都唔係日日見到佢,佢又唔係晚晚訓係你身邊,咁你地平時都係靠電話聯絡,咁佢去5日4夜有乜野所謂姐~~~
雖然我唔係好明你的心態係點???
但我會覺得唔係信唔信佢的問題,反正佢唔講你都唔會知佢講真定假 點題係你想唔想佢去,你唔想咪直接同佢講,或者佢會因為你啱啱有左bb而唔去,如果佢堅持要去,你都無佢辦法架喇!!!

不過,好奇一問,請問依架你有左bb,你又唔係同佢一齊住,咁平時邊個照顧你呢???

禁止訪問

男爵府

why don't you get married?

EricaWongS 寫道:
其實,我同我男朋友係分開住傢啦!!!
但係,我就大住個肚...
佢有日話佢要去武漢學野喎,咁我就問佢要去幾日...
佢就話去2日1夜既,之後就話3日2夜,再之後就4日3夜...
今日仲同我講話要去5日4夜喎!!!
我真係有d唔信佢傢...
如果,你地係我會點做呀???
我係唔係又做錯左呀???
你地既老公會否成日去公幹嘛???
如果,你地既老公去公幹,你地又大住個肚會否叫你地老公唔好去嘛???
如果,你地既老公去公幹,你地又大住個肚會做d咩呢???
講真呀,我真係好少見到我男朋友傢!!!
佢從來都冇試過離開我咁遠傢~~~
點算呀...
我真係好煩~~~~~~~~
5日4夜真係好長既時間!!!
:-(

別墅

信唔信已經唔係一個問題呀我覺得~係個男人都決定左去囉!你都冇佢辦法架喇~係咪?同埋你唔好介意...我睇到之前既留言!我覺得你既想法係有o的問題~佢肯要同你肯照顧係兩回事...你同佢唔結婚~雖然紙一張,但係係代表佢有義務佢照顧你同bb~咁bb出左世跟邊個姓呢?同埋你仲細..要一個bb唔係你想像既照顧咁簡單..你要教佢..睇佢..時間都俾哂佢..你得19~你會唔會甘心先?同埋我怕當個男人唔愛你既時候,好恨心咁唔要你同bb..咁你點呀?你連贍養費都囉唔到呀~!因為我都係人媽媽..我生完先知道原來當初想得太易~當然我依家照顧得個囡好好~但係因為我本身唔鐘意去玩既人..我見過太多既將小朋友俾自己阿媽睇住之後唔理唔成既個案~但係咁樣..將來一定會後悔~!身體唔好好過將來後悔~唔好意思~講左咁多..請見諒!不過希望你細心想想吧!!!!

別墅

小manman 寫道:
反正你地都唔係一齊住,你又話你地平時都好少見面,咁佢去5日4夜對於你黎講應該唔會成問題架???
反正你平時都唔係日日見到佢,佢又唔係晚晚訓係你身邊,咁你地平時都係靠電話聯絡,咁佢去5日4夜有乜野所謂姐~~~
雖然我唔係好明你的心態係點???
但我會覺得唔係信唔信佢的問題,反正佢唔講你都唔會知佢講真定假 點題係你想唔想佢去,你唔想咪直接同佢講,或者佢會因為你啱啱有左bb而唔去,如果佢堅持要去,你都無佢辦法架喇!!!

不過,好奇一問,請問依架你有左bb,你又唔係同佢一齊住,咁平時邊個照顧你呢???

我依傢自己住傢!!!
不過,佢同我住得好近...
我有咩事都會打俾佢...但佢有時會到...有時唔會到...
所以,依傢都好麻煩~~~~~

別墅

kary512 寫道:
信唔信已經唔係一個問題呀我覺得~係個男人都決定左去囉!你都冇佢辦法架喇~係咪?同埋你唔好介意...我睇到之前既留言!我覺得你既想法係有o的問題~佢肯要同你肯照顧係兩回事...你同佢唔結婚~雖然紙一張,但係係代表佢有義務佢照顧你同bb~咁bb出左世跟邊個姓呢?同埋你仲細..要一個bb唔係你想像既照顧咁簡單..你要教佢..睇佢..時間都俾哂佢..你得19~你會唔會甘心先?同埋我怕當個男人唔愛你既時候,好恨心咁唔要你同bb..咁你點呀?你連贍養費都囉唔到呀~!因為我都係人媽媽..我生完先知道原來當初想得太易~當然我依家照顧得個囡好好~但係因為我本身唔鐘意去玩既人..我見過太多既將小朋友俾自己阿媽睇住之後唔理唔成既個案~但係咁樣..將來一定會後悔~!身體唔好好過將來後悔~唔好意思~講左咁多..請見諒!不過希望你細心想想吧!!!!

我甘心呀...
我肯去照顧亞b~
我都覺得我諗野諗得太多...
我依傢會放鬆個人...
我唔後悔傢~~~~
就算佢以後唔理我都好~~
我都會有能力...

水晶宮

我甘心呀...
我肯去照顧亞b~
我依傢會放鬆個人...
我唔後悔傢~~~~
我都會有能力...

生左之後亦唔到你後悔,根本冇得回頭。而你只會內疚,自己比唔到個正常家庭bb o者!

你有冇發現, 你e+所想係以 "我"為出發點?跟本冇從bb利益為大前題。

「唔可以握殺bb生命」係一個好好理由,但如果要佢係呢一種唔健康既生活環境下成長,如果有得揀,我相信佢會揀唔出世。

你已經成年係大人,我相信你自己識諗,唔好因為身邊都反對而更加想生個bb出黎。靜靜地、平心靜氣、客觀d去想下,點樣至係對真正bb有益、真正係對bb負責任。

作為一個媽媽,想話俾你知:生兒育女呢個擔子真係好重大,而且係一身一世。所以............真係諗清楚!
天空之城, 快樂之地

大宅

宜家所以人有既說話,你都唔會聽得入耳.
不過真係小心你男友,既然你都自己住,
點解佢唔搬埋同你一齊住呀?

你大住個肚,佢都可以有時唔理你!?
希望你可以比到個幸福開心既家庭小朋友長大!!

水晶宮

wincy_82 寫道:

宜家所以人有既說話,你都唔會聽得入耳.
不過真係小心你男友,既然你都自己住,
點解佢唔搬埋同你一齊住呀?

你大住個肚,佢都可以有時唔理你!?
希望你可以比到個幸福開心既家庭小朋友長大!!

你講得好啱~~~
我都覺得我地個個講的野佢都聽唔入耳~~~
事關佢自己覺得佢諗的野係最啱~~~
未結婚比人搞大左個肚無問題→有左之後個男人都唔同佢結婚,佢都話無所謂→佢有左個男朋友都唔搬埋黎同佢一齊住方便照顧佢,都可以接受→仲要佢有需要時個男朋友鍾意就黎揾佢,有時都唔理佢,好似愛理不理咁,佢都仲好似講到無乜問題咁

各位媽咪:
我睇我地都唔需要浪費我地的唇舌講咁多,聽佢講得咁口響,又咁有信心自己可以takecare自己同個bb,佢都應該有哂計劃,我地都唔需要擔心佢咁多,人地個bf都對佢咁有信心~~~
我個人真係要比d掌聲 呢位19歲的準媽媽,佢簡直比我地呢到好多已為人母的媽媽本事得多,佢教識我地女人都可以唔使靠男人,我都要跟佢學下野~~~

別墅

PCCW2319 寫道:
[quote]
我甘心呀...
我肯去照顧亞b~
我依傢會放鬆個人...
我唔後悔傢~~~~
我都會有能力...

生左之後亦唔到你後悔,根本冇得回頭。而你只會內疚,自己比唔到個正常家庭bb o者!

你有冇發現, 你e+所想係以 "我"為出發點?跟本冇從bb利益為大前題。

「唔可以握殺bb生命」係一個好好理由,但如果要佢係呢一種唔健康既生活環境下成長,如果有得揀,我相信佢會揀唔出世。

你已經成年係大人,我相信你自己識諗,唔好因為身邊都反對而更加想生個bb出黎。靜靜地、平心靜氣、客觀d去想下,點樣至係對真正bb有益、真正係對bb負責任。

作為一個媽媽,想話俾你知:生兒育女呢個擔子真係好重大,而且係一身一世。所以............真係諗清楚![/quote]
乜單親家庭唔可以幸福既咩...

水晶宮

乜單親家庭唔可以幸福既咩...

可以~~~
梗係可以喇!!!
全世界覺得你唔幸福唔緊要,你自己覺得幸福咪得囉!!!
使乜理人講咁多姐~~~

複式洋房

hope you dream come true.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題