跳至

首頁

尾頁

禁止發言

有冇3月bb仲未有意(育)轉身?

大宅

Re: 有冇3月bb仲未有意(育)轉身?

pecil:
放心啦~~
BB大約3個月到或者4個月就自己識轉身啦
依家佢都未3個月
唔駛擔心咁多....

子爵府

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個臭豬女仲有1個禮拜就4個月, 佢都未識轉身, 每次都只係轉到趴喺張床就算, 唔識再轉多次, 我都有懷疑佢係咪重得滯(臭豬而家17磅)所以轉唔到.

大宅

我呀大少3個月零1個星期, 都未識轉身.

子爵府

我媽咪都話豬豬個身重得滯,所以轉唔到喎
試過將佢反轉,佢個pat pat係咁左右兩邊fing
腳仔又係咁撐
但係都轉唔到~
我覺得佢已經好努力架啦

*之後索性lam梳化唔郁

大宅

我諗住等佢順其自然咋喎, 乜原來要幫佢轉身嘅咩?

侯爵府

我晞晞完全 100% 無意識轉身呀!我上次幫佢轉, 唔夠1分鐘條友忟憎呀! 算喇! 等佢自己覺得要轉, 佢自然會轉架喇!!

別墅

藍天竹,我小B同你BB完全一樣!!

藍天竹 寫道:
我媽咪都話豬豬個身重得滯,所以轉唔到喎
試過將佢反轉,佢個pat pat係咁左右兩邊fing
腳仔又係咁撐
但係都轉唔到~
我覺得佢已經好努力架啦

*之後索性lam梳化唔郁

大宅

bb 轉身真係有快有慢, 我個大仔要8個月先肯大長look -__-, 同佢同齡o既bb 有d 4個月就識轉, 不過我真係冇擔心過, 我知佢遲早會轉, 係懶唔肯郁多過唔識

而家細佬都未曉, 不過開始要小心bb, 唔好比佢自己o係床or sofa, 因為你以為佢唔識轉身, 點知佢就係突然識左轉身仲跌埋落地, 相信你地都睇到唔少其他mami 會o既提醒

小心小心!!!

複式洋房

我個b岩岩3個月,如果佢訓平個人就唔會想轉,但如果打斜訓係個大人枕頭度,佢就開始想轉,但只係轉到一半,跟住就會發忟,我試過幫佢爬係度,佢請會'頭岳岳'咁好開心...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Mrs_Piglet 寫道:

係lor,轉身唔係自自然然識轉咩?

複式洋房

我估正常應該係自己會識,但見到佢轉得一半轉唔到,又係到忟,咁咪幫下佢lor...
l_wingwing 寫道:
[quote]
Mrs_Piglet 寫道:

係lor,轉身唔係自自然然識轉咩?[/quote]

首頁

尾頁

跳至